x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiect: Taxa hotelieră, modificată

Proiect: Taxa hotelieră, modificată

de Elena Stan    |    29 Iun 2009   •   00:00

Ministerul Turismului vrea să stabilească taxa hotelieră la 2% din valoarea unei nopţi de cazare, iar banii încasaţi să fie destinaţi promovării şi dezvoltării infrastructurii de turism din ţară.



Elena Udrea, ministrul Turismului, vrea ca taxa hotelieră să fie stabilită la un nivel unic naţional de 2% din valoarea netă a unei nopţi de cazare sau a primei nopţi din sejur în cazul pachetelor turistice.

În funcţie de obiectivele turistice aflate într-o localitate, Consiliul Local poate modifica nivelul taxei hoteliere. "Consiliile locale pot evalua şi aproba reducerea taxei hoteliere de la nivelul unic naţional de 2% până la minimum 1%, în funcţie de interesul susţinerii şi promovării ofertei locale", potrivit proiectului de lege al Ministerului Turismului.

În prezent, taxa hotelieră se calculează prin aplicarea cotei stabilite la tarifele practicate de unităţile de cazare, potrivit Codului Fiscal, fiind cuprinsă între 0,5% şi 5%. În cazul unităţilor de cazare amplasate într-o staţiune turistică, cota taxei poate varia în funcţie de clasa cazării în hotel.

×
Subiecte în articol: economic