x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie "Rabla" se derulează şi în 2011

"Rabla" se derulează şi în 2011

07 Sep 2010   •   00:00

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat marţi, la Craiova, cu prilejul unei întâlniri cu primarii din judeţ, că Programul Rabla va continua şi în anul 2011, amintind că voucherele distribuite anul acesta trebuie valorificate până pe 25 noiembrie, întrucât îşi pierd valabilitatea după această dată, potrivit Agerpres.

Borbely a precizat că, până în prezent, prin Programul Rabla 2010 au fost casate 165.000 de maşini vechi şi au fost cumpărate 40.000 de maşini noi, ceea ce arată că introducerea tichetelor valorice a fost o idee bună. "Prin Programul Rabla au fost casate 165.000 de maşini vechi, uzate şi au fost cumpărate 40.000 de maşini noi ­ un lucru bun şi pentru mediu şi pentru cetăţeni. Introducerea tichetelor valorice a fost o idee bună, pentru că ai un tichet valoric, poţi cumpăra alte două tichete şi înseamnă 3.000 de euro. Mai pui alte 3-4.000 de euro şi îţi iei o maşină nouă. Aveţi grijă să valorificaţi aceste vouchere până la 25 noiembrie, pentru că după această dată îşi pierd valabilitatea", le-a spus Borbely primarilordin Dolj, prezenţi la întâlnirea organizată la sediul Prefecturii Dolj.

Ministrul Mediului le-a povestit celor prezenţi că într-o zi chiar a fost sunat de un primar, care i-a solicitat consultanţă în legătură cu valorificarea unui număr de zece tichete valorice. "Într-o zi m-a sunat un primar să mă întrebe: «Am zece tichete valorice, nu ştiţi pe cineva care ar putea cumpăra aceste tichete?». I-am spus că, deocamdată, nu mă ocup de astfel de probleme, dar este o idee, că nu se ştie...", a povestit Borbely râzând. Laszlo Borbely a mai afirmat la întâlnirea cu primarii din Dolj că în cadrul vizitei pe care o efectuează la Craiova va avea o întâlnire şi cu reprezentanţii Uzinelor Ford, unde sunt "unele probleme de mediu" care trebuie clarificate.

Vânzari
Circa 38.800 de autoturisme noi au fost achiziţionate prin programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu. Până la data de 3 septembrie 2010, prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, au fost casate 164.752 autovehicule mai vechi de 10 ani de la data fabricaţiei, iar 38.800 autoturisme noi au fost achiziţionate, dintre care, 17.215 unităţi sunt de provenienţă autohtonă. Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional din anul 2010 beneficiază de sesiune deschisă, începând cu data de 18 februarie, având un buget total de 722 milioane lei lei, în scopul scoaterii din uz a 190.000 autovehicule mai vechi de 10 ani de la data fabricaţiei.

Conform noilor prevederi din anul 2010, valoarea primei de casare este exprimată printr-un tichet valoric, a cărei valoare nominală este de 3.800 lei. Programul se adresează, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, oferind persoanelor fizice, posibilitatea achiziţionării unui autovehicul nou prin cumularea până la trei tichete valorice. Tichetele valorice sunt valabile până la data de 23 noiembrie 2010

×
Subiecte în articol: economic