x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romstal investeşte în ferme de vânt

Romstal investeşte în ferme de vânt

16 Noi 2009   •   00:00

Romstal vrea să construiască în zona Constanţa, unde deţine câteva mii de hectare de teren, un parc eolian de 30-50 MW, vânzările de energie urmând să genereze un sfert din vânzările grupului.

„Producţia de energie regenerabilă este un domeniu de viitor, care pe termen mediu şi lung va asigura un venit rezonabil. în zece ani am dori să reprezinte 20-25% din veniturile grupului", a declarat Enrico Perini, acţionarul majoritar al grupului, citat de Mediafax.

Grupul a iniţiat un proiect pilot de 300 kw la Galaţi, care va intra în funcţiune peste 2-3 luni şi a necesitat o investiţie de 350.000 de euro, şi în prezent aşteaptă autorizaţiile pentru parcul eolian din judeţul Constanţa.
„Proiectul de la Constanţa, pe lângă cele 7-8 milioane de euro cheltuite deja pentru achiziţionarea terenului, va necesita în total circa zece milioane de euro pentru turbinele eoliene şi va avea 6-7 MW instalaţi. Din păcate, suntem blocaţi din motive «neclare» de circa un an", a spus omul de afaceri.

PIEDICI BIROCRATICE

În noiembrie Romstal a anunţat că vrea să investească, prin firma Wind Land Energy, peste zece milioane euro într-un parc eolian în judeţul Constanţa, dar susţine că preşedintele Consiliului Judeţean întârzie nejustificat, de peste opt luni, eliberarea certificatului de urbanism, acuzaţie respinsă de instituţie.
Omul de afaceri a anunţat că nu e exclus să renunţe la proiect şi să investească în altă ţară, unde „investitorii sunt mai bine primiţi".

PRIN NOI ÎNŞINE
„Revenirea economiei va depinde de întreprinzătorii din România, pentru că investitorii străini se vor mai lasa aşteptaţi", a mai spus reprezentul Romstal.
Grupul include mai multe firme, cele mai importante fiind Romstal Imex, producător şi furnizor pe segmentul echipamentelor termo-hidro-sanitare, plăcilor ceramice, corpurilor de iluminat şi echipamentelor electrice, Valrom Industrie (producător de sisteme de ţevi din plastic), Valplast Industrie (producător de ţevi şi fitinguri din PVC) şi dealer-ul auto Autoklass Center.
Grupul estimează că va înregistrat afaceri de 350 milioane de euro în acest an, mai mici cu 35% faţă de 2008, rulajul urmând să continue să scadă în 2010.

×