x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Swietelsky Construcţii Feroviare reface terasamentul liniilor Tecuci-Iaşi şi Ploieşti-Vicşani

Swietelsky Construcţii Feroviare reface terasamentul liniilor Tecuci-Iaşi şi Ploieşti-Vicşani

17 Aug 2010   •   00:00

Administratorul infrastructurii feroviare, CFR SA, a atribuit unor consorţii conduse de firma Swietelsky Construcţii Feroviare două contracte, cu o valoare totală de 8,94 milioane de lei, fără TVA, pentru refacerea terasamentului pe o porţiune de 400 de metri din linia de cale ferată Tecuci-Iaşi şi un alt tronson din linia Ploieşti-Vicşani, potrivit Mediafax.
Pentru refacerea terasamentului liniei Tecuci-Iaşi, Swietelsky Construcţii Feroviare va lucra în consorţiu cu firma Arcada Company din Galaţi, valoarea contractului fiind de 3,62 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 195 de zile şi sunt finanţate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Criteriul de atribuire a ţinut cont în proporţie de 65% de preţ, 25% de programul calităţii şi 10% de durata de execuţie.
"Contractantul (antreprenorul) răspunde, potrivit obligaţiilor care îi revin, pentru viciile ascunse ale construcţiei, ivite într-un interval de zece ani de la recepţia lucrării şi, după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existenţă a construcţiei, pentru viciile structurii de rezistenţă, urmare a nerespectării normelor de proiectare şi de execuţie în vigoare la data realizării ei", se arată în caietul de sarcini al lucrării.
Compania câştigătoare poate subcontracta lucrări de 411.000 de lei.
Lucrările la linia Ploieşti-Vicşani vor fi efectuate în asociere cu Compania Construcţii Feroviare din Câmpulung Moldovenesc, valoarea contractului fiind de 5,25 milioane de lei, fără TVA, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Termenul-limită de finalizare a lucrărilor este sfârşitul lunii iulie a anului viitor.
Swietelsky Construcţii Feroviare face parte din grupul austriac Swietelsky, specializat în construcţii feroviare, rutiere şi civile. Subsidiara din România a avut în 2008 o cifră de afaceri de 113,07 milioane de lei şi 193 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: economic