x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea sprijină turismul cu ţuică

Udrea sprijină turismul cu ţuică

26 Mar 2010   •   00:00
Udrea sprijină turismul cu ţuică
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional



Prezentă la Târgul de Turism al României, Elena Udrea a băut ţuică, a dansat şi s-a fotografiat cu lumea prezentă la eveniment. Persoanele care îşi cumpără vacanţa din timp pot beneficia de reduceri de până la 35% din preţul pachetului turistic.

Elena Udrea, ministrul Turismului, nu ratează nici o ocazie să se dea în stambă. Prezentă la Târgul de Turism al Româ­niei, care se desfăşoară la Romexpo, în perioada 25-28 martie, Udrea a mâncat produse tradi­ţio­nale româneşti, a băut ţuică, a dansat şi s-a foto­gra­fiat cu lumea prezentă la eveniment.

Udrea a mustrat operatorii de pe litoral, de­oa­rece au ta­rife mari şi le-a spus că acesta este motivul pentru care românii aleg să-şi petrea­că vacanţa în străinătate. "Preţurile practicate de hotelierii de pe litoral sunt destul de mari pentru ofertele pe care le au, iar o scădere a tarifelor va fi posibilă doar în condiţiile în care cererea va scădea, precum în 2009", a spus Elena Udrea. Aceasta a spus că ministerul pe care îl conduce are în vedere reorganizarea zonei de sud şi eliberarea plajelor de "construc­ţiile ridicate cu sprijinul autorităţilor publice locale sau mai sus de-atât, deoarece fără aceste măsuri, litoralul nu-şi va putea reveni niciodată".


VACANŢĂ LA PREŢ REDUS
Persoanele care îşi cumpără vacanţa până la 31 martie pot profita de programul "înscrieri timpurii", beneficiind de reduceri între 15%-35% din preţul pachetului în funcţie de hotel, de perioada aleasă, de destinaţie şi de servicii.

"Am vândut foarte bine pachetele tu­ristice pentru Paşti pentru destinaţiile interne, cum ar fi Şimon Bran, Bucovina, Delta Dunării, precum şi vacanţe în Grecia, Cipru şi Spania. A mers bine, deoarece Paştile catolic este în aceeaşi zi cu cel ortodox", ne-a explicat Cristina Irimia, director de marketing al agenţiei J'info Tours.

"Pentru Paşti şi 1 Mai, în Bulgaria avem reduceri de până la 35%, discountul variază în funcţie de hotelul ales", ne-a explicat Magda Olmazu, reprezentant al agenţiei Transilvania Travel.

"Avem reduceri early booking de 10%-12% pentru Insula Kos şi Kuşadasi. Preţurile pachetelor turistice pornesc de la 339 eu­ro/pers., cu cazare la hotel de trei stele. Pentru Kuşadasi preţurile pornesc de la 289 euro/pers. Pentru Santorini reducerea este de 10% pentru rezervări până la 1 aprilie, iar preţurile pornesc de la 199 euro/pers. Ofertele menţionate in­clud transportul cu avionul, şapte nopţi caza­re la hoteluri de trei stele, mic dejun", ne-a de­clarat Cristian Pandel, manager Christian Tour.


DESTINAŢII PENTRU TOATE BUZUNARELE
În ciuda crizei economice, românii au cumpărat atât vacanţe ieftine, cât şi de lux. "Românii pleacă în vacanţă, aleg în continuare hoteluri de patru şi cinci stele şi un raport bun calitate-preţ", a spus Mircea Vladu, preşedintele Prestige Tours.

"Am vândut foarte bine vacanţe în Creta, Rodos şi Cipru, însă am avut şi cerere pentru vacanţă de Paşti în Seychelles, pachet al cărui preţ este de 2.000 de euro de persoană. De asemenea, avem în ofertă şi Lanzarote - Spania, al cărui preţ porneşte de la 660 de euro de persoană. Pachetul include cazare la hotel de patru stele, transport şi demipensiune", a spus Cristina Irimia.

Operatorii din turism acordă o importanţă deosebită şi persoanelor mai în vârstă. "Pentru 390 de euro de persoană, beneficiarul pachetului primeşte transport, cazare şapte nopţi la hoteluri de trei stele, trei mese pe zi, băutură, în destina­ţii din Spania, Grecia şi Cipru. Condiţia este ca o persoană cazată în cameră să aibă peste 55 de ani. Programul este susţinut de guvernele acestor ţări", ne-a declarat Dragoş Răducanu, secretar general al Federaţiei Patronatelor din turismul românesc.

"Pensionarii care vor să meargă la Sovata beneficiază de o reducere de 100 de lei. Tarifele variază de la 590-890 de lei de persoană, în funcţie de hotelul unde se face cazarea. Preţul include 12 nopţi cazare la hotel de două stele, pensiune completă şi 12 proceduri la baza de tratament", ne-a explicat Szaboszlai Laszlo Erik, director de vânzări al Danubius Hotels Group.

×
Subiecte în articol: economic