x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale CNA pune botniţă criticilor lui Băsescu

CNA pune botniţă criticilor lui Băsescu

de Dan Constantin    |    04 Noi 2009   •   00:00

Dintr-o instituţie a cărei raţiune de a fi este aceea de garant al interesului public, Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a transformat într-o instituţie al cărui unic scop a devenit apărarea interesului preşedintelui Traian Băsescu şi al partidului care-l mai susţine.

Acest derapaj cu implicaţii grave pentru libertatea de exprimare se produce sub presiunea unui Grup Politic din interiorul CNA, care reuşeşte să terorizeze prin ieşiri de tip schizoid şi să intimideze prin mijloace oculte pe ceilalţi membri ai consiliului. Această instituţie bugetară înghite banii cetăţenilor nu pentru a proteja în audiovizual pluralismul opiniilor, ci pentru a sancţiona drastic, prin argumente aberante, poziţia publică a realizatorilor, personalitatea lor.

În plină campanie electorală, trompetele portocalii din CNA au devenit tot mai agresive, desfăşurând o luptă tenace împotriva tuturor acelora care au îndrăzneala să-i critice pe Traian Băsescu şi camarila. Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Gelu Trandafir - numiţi de PD-L şi de Preşedinţie - au declanşat o campanie furibundă de anatemizare a unor nume importante din televiziunile de ştiri, în rezonanţă cu tătucul lor politic de la Cotroceni.

Băsescu nu scapă ocazie să nu îndemne la boicotarea Antenelor şi Realităţii TV, iar pupilele lui vigilente dau decizii după decizii de sancţionare a celor două posturi. Gabriela Vrânceanu Firea, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Dana Grecu sunt dintre ultimii amendaţi de CNA în urma acţiunilor de "vigilenţă revoluţionară" a khmerilor portocalii.

Jurnalul Naţional a declanşat o investigaţie care să lămurească societatea românească despre rolul nefast pentru democraţie care a ajuns să-l joace CNA. Ne întrebăm cum poate acest consiliu politizat integral să asigure echilibrul necesar de judecată într-un domeniu atât de sensibil cum este audiovizualul? Nu înţelegem de ce este nevoie ca în timp de criză să menţinem privilegiile unor politruci care îşi arogă şi merite de competenţă!

Dacă Băsescu Traian vrea Parlament unicameral, nu este cazul să "subţieze" şi numărul comisarilor din CNA? Aşteptăm opiniile oamenilor politici, ale realizatorilor din audiovizual şi, mai ales, ale cetăţenilor faţă de situaţia aberantă de cenzor atotputernic a CNA.

×
Subiecte în articol: editorial