x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Zoo politicienii

Zoo politicienii

de Razvan Barbulescu    |    26 Sep 2009   •   00:00
Zoo politicienii

La cum se iţesc falic din prohabul partidelor, politicienii pot răspunde şi ei cu succes sarcinilor electorale izvorâte din programul numit Land of Choice. România va fi cu siguranţă la fel de atractivă pentru amatorii de turism prin Neckermann ca şi pentru propriii locuitori, care o taie în Bulgaria sau în Grecia.



Mai exact, politicianul român poate fi în egală măsură, pe lângă cele ştiute, şi un exponat care poate contribui la bugetul ţării. Nechermanul, turistul venit prin Neckermann, să-i vadă la televizor, în tocşouri, declaraţii politice, cafteli electorale. Să-i mângâie, să le zâmbească, să le dea banane, să se fotografieze cu ei.

Argument de luat în seamă. Întrucât la noi "disputele e nonstop", durează cât mandatul, foc continuu ca la CFR, turismul politic românesc ar produce fără sincope, cu o eficienţă oricum superioară economiei şi programelor anticriză. În acest timp şi pentru aceste motive, babele şi boşorogii dornici să se bălăcească pe euroi buni în Marea Neagră, să vadă Delta, să simtă poalele Carpaţilor sau chiar Carpaţii înşişi se vor desfăta agreabil şi cu fauna politică, dimensiunea zoo-politică în ţările din care provin (cu avionul sau vaporul, fiindcă n-avem şosele) fiind temporară, doar în anii de alegeri. La noi, cum zic, nici nonstop nu se-nchide.

Mai mândru decât cocoşul din ţara lui Sarkozy la vederea Carlei, politicianul dâmboviţean ar fi astfel un deschizător de drumuri. Exemple de cum ar fi la alţii: zbor în State pentru băi de mulţime cu Obama şi Michelle, excursie la Berlin pentru decolteul lui Merkel, dacă eşti masochist. Şi masochiştii au dreptul la turism. Te dai paparazzo într-un low cost până la Roma, ca să-l apuci pe Berlusconi în nopţile dedicate româncelor care nu sunt curve şi ţigănci împuţite.

Pe zile, un program în România ar trebui să înceapă cu Boc.

Lunea. Excursie la Boc la masă - casă (plus mama lui Boc) - coasă. Poze de grup: nechermanii cu Boc şi titirezii liberali, alături de Boc în costum de utecist. Luni seara (lunea ce vine), simpozionul nechermanii la taclale cu Crin despre efectul prafurilor uşoare în timp de criză: "Boc şi trasul pe nas".

Marţea. Dacă e marţi, e Băsescu. La sâmbre, Parchet, CSM, Festivalul caşcavalei, la Be Unu TV, pe litoral. Program de spiciuri, glose pe teme de corupţie, chiuituri, hă-hă-hă-hă-ituri. Fotografii de grup: nechermanii cu Băsescu; baking vocals: Udrea, Ridzi, Roberta. Miercurea. Becali. Şuetă cu Becali despre: Bruxelles, Strasbourg, mai ales Bruxelles, Strasbourg e sub Pipera, Bănel, fraţii Geamănu, Berlusconi, Mitică e dat dracului, Onicaş, Barosso, Borcea. Foto de grup cu Becali singur. În fundal, machedonii lui din Albania şi Grecia, după mamă.

Joia, program Jos Becali. Întâlnire nechermanii cu tribuna Sud. Poză cu Bergodi.

Vinerea: Băsescu. Ce mama naibii, e preşedinte. Băsescu, spectacol folcloric la Academia de Poliţie: "Puneţi mâna pe arme!", în stilul mobilizator al Mareşalului "... vă ordon, treceţi Prutul!". Sau al lui Sarkozy, "Aux armes, citoyens!".

Sâmbăta. Program de voie cu EBa la ţară, bunici. Fotografie: nechermanii cu Syda, EBa, viitorii socri. Aceeaşi chestie, seara la Pescăruş. Alternativă: itinerar tematic "Dăbuleniul visează cu ochii deschişi", pe Dunăre, cu Geoană în patria lubeniţei. Alternativă: bulibăşeli la nunţi, botezuri şi tăieri de moţ cu împăraţii, regii şi preşedinţii de stabor locali.

Duminica asta (doar asta, fiindcă ailaltă va fi liber) program cultural cu Covei după gratii. Cum trăieşte Covei din banii mă-sii, ai lui ta-su, cum mănâncă seminţe în timpul liber cu colegii de manglă şi cum din treaba asta se umflă cardurile de euro. Covei ca expresie a sistemului ticăloşit, albit şi a grevei magistraţilor. Dimineaţa, expoziţie în Dealu Spirii, decolteul Elenei. Seara, bal la Cotroceni, nechermanii alături de Mona Pivniceru, Traian Băsescu, Monica Macovei. Surplus: meci pe Steaua pe Ghencea goală, doar cu europarlamentaru' şi Argăseală alergând în peluze şi tribune ca să pară mai mulţi.

×
Subiecte în articol: editorial