x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac armat la Marsilia: şase milioane de euro, furate dintr-o maşină blindată

Atac armat la Marsilia: şase milioane de euro, furate dintr-o maşină blindată

de Mihaela Matachita    |    31 Mai 2010   •   00:00

Lovitură ca-n filme luni, la Marsilia: un comando echipat cu armament greu a atacat o maşină pentru transport de bani, a deschis focul în direcţia însoţitorilor, a martorilor, a poliţiştilor, fără a răni pe cineva, şi a fugit cu o pradă de 6-7 milioane de euro.

Suma exactă nu a fost stabilită încă, însă maşina transporta "între şase şi şapte milioane de euro", a declarat procurorul Jacques Dallest, citat de AFP.

"Este vorba despre o echipă de nebuni periculoşi, care au tras mai multe încărcătoare de Kalaşnikov în direcţia însoţitorilor transportului, a martorilor şi a poliţiştilor", a afirmat directorul interregional al poliţiei judiciare din Marsilia, Roland Gauze. "Este un comando foarte organizat, care avea printre membri şi un specialist în explozibili" şi dispunea de armament greu şi vehicule furate, dar "fără consideraţie pentru vieţile omeneşti", a afirmat Dallest.

Cei aproximativ zece membri ai comandoului, care purtau cagule şi veste antiglonţ, au blocat, cu maşini furate, furgonul de valori în timp ce acesta circula pe o şosea din zona portului. Apoi, au aruncat în aer partea din spate a maşinii blindate şi au încărcat sacii de bani în două autoturisme Audi de culoare neagră, deschizând focul asupra însoţitorilor transportului, a şoferilor care asistau la scenă şi a unei maşini de poliţie aflate în patrulare.

În imaginile difuzate de canalele de televiziune France 2 şi TF1 se văd cinci atacatori care încarcă saci cu bani într-o maşină break de culoare neagră, în timp ce camionul de transport şi o furgonetă folosită la blocarea drumului erau incendiate. Un autobuz fără pasageri, staţionat în apropiere, a luat foc după ce a fost lovit de furgonetă.

×
Subiecte în articol: externe