x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AvtoVAZ suspendă producţia de maşini din cauza temperaturilor record din Rusia

AvtoVAZ suspendă producţia de maşini din cauza temperaturilor record din Rusia

02 Aug 2010   •   00:00

Cel mai mare producător auto din Rusia, AvtoVAZ, companie la care grupul francez Renault deţine o participaţie de 25 de procente, a decis suspendarea producţiei în această săptămână din cauza temperaturilor record din Togliatti, în sudul Rusiei, transmite Bloomberg.



Muncitorii de la uzina din Togliatti nu vor lucra, în perioada 2-8 august, deoarece temperaturile sunt aşteptate să depăşească 45 de grade Celsius, se arată într-o declaraţie a producătorului auto rus.

"În ciuda cererii semnificative pentru maşinile Lada, nu este posibilă continuarea producţiei de vehicule în asemenea condiţii meteo. Închiderea fabricii timp de o săptămână reprezintă modul optim de a menţine sănătatea şi eficienţa activităţii angajaţilor", susţine AvtoVAZ, citat de Agerpres.

Producătorul maşinilor Lada a înregistrat anul trecut pierderi de 49,2 miliarde de ruble (1,6 miliarde de dolari), faţă de 24,7 miliarde de ruble în 2008. Veniturile au scăzut în 2009 cu 45 la sută, la 92 miliarde de ruble.

Totuşi, compania speră să revină pe profit în acest an, fiind cel mai mare beneficiar al programului de casare prin care şoferii primesc 50.000 de ruble pentru a renunţa la o maşină mai veche de 10 ani şi a achiziţiona o maşină nouă produsă în Rusia. De asemenea AvtoVAZ intenţionează să folosească experienţa tehnică a Renault.

Afectat de criza economică, AvtoVAZ a primit din partea statului rus un sprijin de aproximativ 50 de miliarde de ruble. Guvernul rus a solicitat în repetate rânduri firmei Renault, care în luna februarie 2008 a preluat un sfert din acţiunile Avtovaz pentru un miliard de dolari, să-şi majoreze participaţia la firma rusă, însă grupul francez a răspuns că nu este interesat de acest lucru.

×
Subiecte în articol: externe