x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii, vegetarieni în cazul dispariţiei rezervei mondiale de mâncare

Britanicii, vegetarieni în cazul dispariţiei rezervei mondiale de mâncare

de Cristiana Toader    |    10 Aug 2009   •   00:00

O micşorare mondială a cantităţii de alimente ar putea transforma poporul britanic într-unul vegetarian. De asemenea, s-ar putea ajunge la o raţionalizare a alimentelor asemănătoare cu aceea din timpul războiului, susţine un raport oficial publicat în Marea Britanie.



Deşi supuşii reginei produc 73% din cantitatea de alimente ce le sunt necesare, mai mult decât în 1950, această cantitate s-ar putea diminua pe fondul creşterii continue a populaţiei globului, a schimbărilor climatice precum şi a creşterii preţului petrolului. Actualele rezerve de alimente ar putea scădea în viitor şi din cauza epidemiilor în rândul animalelor, a discontinuităţilor alimentării cu energie dar şi din pricina disputelor în rândul celor care fac comerţ cu alimente.

Totuşi, Marea Britanie are cea mai mare producţie de cereale, 7 tone pe hectar, în comparaţie cu restul globului, unde se înregistrează o producţie medie de 3,3 tone pe hectar. În cazul unei situaţii extreme, producţia de cereale ar fi raţionalizată astfel încât să asigure aportul zilnic de calorii necesar unei persoane. De asemenea, dieta se va compune în mare parte din fibre, fructe şi legume, iar cantitatea de cereale folosită la hrănirea animalelor ar fi redirecţionată către consumul oamenilor.

×
Subiecte în articol: externe britanici vegetarieni