x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerele de gazare, detaliu al istoriei

Camerele de gazare, detaliu al istoriei

de Sînziana Stancu    |    26 Mar 2009   •   00:00

Liderul extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a insistat din nou asupra faptului că sinistrele camere de gazare naziste sunt doar "un amănunt" al istoriei celui de-al doilea război mondial.



În Franţa, justiţia l-a condamnat pe Le Pen pentru aceste afirmaţii. Miercuri, în Parlamentul European, în mijlocul unei polemici asupra posibilităţii ca el să prezideze viitoarea sesiune ianugurală, politicianul francez a estimat că a fost victima "acuzaţiilor defăimătoare" ale preşedintelui grupului socialist, Martin Schulz, care i-a strigat că este "fascist bătrân" şi "negaţionist al Holocaustului".

ÎNCĂ O PLĂNGERE
Le Pen s-ar putea alege cu o nouă plângere penală. LICRA ­ Liga franceză împotriva rasismului şi semitismului - a anunţat că intenţionează să depună o plângere în justiţie împotriva lui, din cauza afirmaţiilor ofensatoare pe care le-a făcut în PE. "Sperăm că domnul Le Pen va fi condamnat cum a mai fost în trecut, în urma plângerilor făcute de LICRA", a declarat preşedintele ligii, Patrick Gaubert. El a cerut Parlamentului să îi ridice imunitatea lui Le Pen, iar preşedinţiei să îi aplice "imediat" sancţiuni eurodeputatului de extremă dreapta, care a bagatelizat tragedia petrecută în camerele de gazare din lagărele naziste, unde milioane de evrei au fost ucişi.

×
Subiecte în articol: externe