x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada cumpără cantităţi uriaşe de vaccin împotriva gripei porcine

Canada cumpără cantităţi uriaşe de vaccin împotriva gripei porcine

07 Aug 2009   •   00:00

Canada va cumpăra în curând circa 50,4 milioane de doze împotriva gripei porcine, au anunţat joi autorităţile sanitare canadiene. Acestea, arată AFP, au precizat că medicamentele vor fi distribuite în noiembrie tuturor canadienilor care "le doresc şi care au nevoie" de ele.



Vaccinurile vor fi puse la dispoziţia "tuturor celor care le doresc sau au nevoie de ele", iar doze suplimentare vor fi disponibile pentru cei care au nevoie de mai multe injecţii, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Direcţiei de sănătate publică din Canada, dr. David Butler-Jones. "Încurajăm pe toată lumea să se vaccineze, dar ştim că nu o va face toată lumea", a adăugat el.

Ritmul de răspândire al virusului A/H1N1 a fost în scădere pentru cea de-a şasea săptămână consecutivă în Canada, dar spre sfârşitul anului se aşteaptă o nouă creştere a numărului cazurilor de contaminare, a subliniat la rândul său ministrul sănătăţii, Leona Aglukkaq.  Potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii joi, în Canada au fost înregistrate 64 de decese legate de gripa porcină.

×
Subiecte în articol: externe