x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord susţine că a reuşit fuziunea nucleară

Coreea de Nord susţine că a reuşit fuziunea nucleară

13 Mai 2010   •   00:00

Coreea de Nord susţine că a avut succes în a realiza o reacţie de fuziune nucleară, pretenţie calificată ca absurdă de experţi. Statul comunist, care nu poate produce acum suficientă electricitate pentru a-şi lumina străzile, arăta că " o fuziune nucleară de succes marchează un mare eveniment ce a demonstrat rapid dezvoltată ştiinţă şi tehnologie" a Phenianului.

Ziarul oficial Rodong Sinmun susţine că cercetătorii din Coreea de Nord au studiat fuziunea nucleară ca modalitate de a obţine "o nou energie sigură şi prietenoasă cu mediul", iar Nordul a dezvoltat tehnologia singur.

Dacă este să se dea crezare Nordului , acesta ar fi primul stat care stăpâneşte fuziunea nucleară, proces care se produce natural în stele, dar care încă nu este stăpânit pe deplin pentru a produce energie în scopuri comerciale.

Experţii, totuşi, au respins pretenţiile Phenianului ca fiind propagandă pentru a marca celebrarea lui Kim Il-sung, "preşedintele etern" al statului.

Coreea de Nord adesea marchează adesea zilele de naştere ale lui Kim senior şi a fiului său Kim Jong-il,actualul conducător, cu relatări despre evenimente supranaturale.

×
Subiecte în articol: externe