x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dotarea precară a militarilor din Afganistan o nemulţumeşte pe Regina Marii Britanii

Dotarea precară a militarilor din Afganistan o nemulţumeşte pe Regina Marii Britanii

07 Sep 2009   •   00:00
Dotarea precară a militarilor din Afganistan o nemulţumeşte pe Regina Marii Britanii

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, i-a prezentat premierului Gordon Brown nemulţumirea sa cu privire la lipsa de echipamente cu care se confruntă forţele britanice în Afganistan. Ducele de Edinburgh şi prinţul Charles l-au contactat, de asemenea, pe Brown, în legătură cu lipsa de vehicule blindate, elicoptere şi alte echipamente foarte importante de care trupele britanice au nevoie.



"Regina, prinţul Philip şi prinţul Charles sunt furioşi pe Gordon Brown privind subechiparea (trupelor) din Helmand, în principal cu privire la blindajul slab al vehiculelor şi lipsa de elicoptere. Ei i-au expus părerile lor acestuia, în termeni foarte clari", a declarat istoricul Andrew Roberts.

Istoricul susţine că a aflat despre nemulţumirea Reginei din trei surse, şi anume de la un apropiat al familiei regale, de la un general şi de la un fost membru al cabinetului, scrie The Times, citat de Mediafax. "Ştiu asta direct de la sursă. Ei şi-au luat responsabilităţile în serios, acţionând ca nişte adevăraţi comandanţi", a spus istoricul.

×
Subiecte în articol: externe