x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franco Frattini: UE trebuie să elaboreze rapid o strategie împotriva terorismului

Franco Frattini: UE trebuie să elaboreze rapid o strategie împotriva terorismului

04 Ian 2010   •   00:00

Uniunea Europeană (UE), prezidată de Spania de la 1 ianuarie, trebuie să "elaboreze rapid o strategie de prevenire şi cooperare în domeniul terorismului", a apreciat duminică şeful diplomaţiei italiene, Franco Frattini, relatează AFP.



"Momentul este delicat. În Yemen, există sute de persoane în serviciul al-Qaida şi nu numai în această ţară", a declarat ministrul pentru postul privat de televiziune Canale 5. "O perioadă lungă am uitat de riscul terorist care din nefericire a reapărut", precizează Frattini.

El a reamintit de întâlnirea de la 28 ianuarie, din Londra, pentru conferinţa pe tema Afganistanului. "Prezenţa miniştrilor de Externe ne va permite să discutăm şi despre terorism. Cred că acesta va fi momentul oportun", a adăugat el.

În ceea ce priveşte ambasada italiană în Yemen, el a considerat că nu este necesară închiderea temporară a acesteia pentru public. "Ambasada este foarte bine apărată şi nu văd riscuri imediate pentru securitate. Ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să fim prudenţi", a explicat acesta, remarcând că ambasadorul în teritoriu "este în contact permanent cu omologii săi şi cu Guvernul yemenit".

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat duminică închiderea provizorie a reprezentanţelor lor diplomatice din cauza ameninţărilor al-Qaida, care a revendicat atentatul eşuat de la 25 decembrie asupra unui avion de linie american ce efectua cursa Amsterdam-Detroit.

×
Subiecte în articol: externe