x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministerul de Interne german îi verifică pe neonazişti

Ministerul de Interne german îi verifică pe neonazişti

07 Sep 2010   •   00:00

Poliţia germană a lansat, în această dimineaţă, o serie de percheziţii care vizează cel mai mare grup neo-nazist din ţară, a precizat Ministerul de Interne, citat de Le Figaro.

În cadrul acestor acţiuni se va verifica dacă "Organizaţia pentru prizonierii politici şi familiile lor" (HNG) a fost în contradicţie cu Constituţia, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Le Figaro.

Fondată în 1977, HNG cuprinde aproximativ 600 de membri şi constituie cel mai important grup neonazist din Germania, potrivit unui raport ministerial.

Scopul declarat al acestei organizaţii este de a oferi sprijin moral şi politic persoanelor încarcerate pentru crime asociate extremei dreapta, pentru a "consolida ideologia şi pentru reintegrarea lor după eliberare", susţine ministerul.

"Organizaţiile de extremă dreapta, precum HNG, nu sunt conforme cu Constituţia şi constituie ameninţări la adresa coeziunii sociale. Primele informaţii ne determină să credem că o prioritate pentru HNG este de a contacta şi sprijini neonaziştii închişi şi pentru a ajuta «continuarea luptei împotriva sistemului»", a arătat, într-un comunicat, ministrul de Interne adjunct, Klaus-Dieter Fritsche.

Percheziţiile au loc în diferite regiuni ale ţării, în special în Berlin şi Rhénanie-Westphalie.

×
Subiecte în articol: externe