x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patriarhia Rusiei vrea "cluburi de noapte" în Moscova

Patriarhia Rusiei vrea "cluburi de noapte" în Moscova

10 Apr 2009   •   00:00

Reprezentanţii Patriarhiei ruse intenţionează să deschidă o serie de cluburi de noapte în Moscova, ca oportunitate suplimentară de comunicare a tineretului intelectual ortodox, relatează astăzi Patriarhia Moscovei în pagina sa internet, citată de Agerpres.

'Nu excludem înfiinţarea unor cluburi de noapte, unde tinerii să poată viziona un film bun, pe care apoi să-l dezbată până la trei sau patru dimineaţa. Cred că asemenea posibilitate trebuie să existe', a declarat şeful Secţiei pentru relaţia Bisericii Ortodoxe Ruse cu societatea din cadrul Patriarhiei Ruse, protoiereul Vsevolod Ciaplin, cu ocazia unei întâlniri avute joi cu studenţi ai Şcolii superioare de administraţie din cadrul Universităţii de Stat din Moscova.

Responsabilul Patriarhiei Ruse a evocat o iniţiativă similară pusă deja în aplicare la Moscova de confesiunea catolică. Recent, în capitala rusă a început să activeze centrul cultural 'Biblioteca superioară' din strada Pokrovka, ai cărei vizitatori pot viziona până târziu noaptea filme artistice pe teme spirituale sau religioase, pot să stea la discuţii, să cumpere sau să împrumute cărţi.
'Un astfel de club poate să funcţioneze toată noaptea, dar cluburile cu striptease la bară, vodcă şi dansuri deocheate nu au ce să caute în mediul cultural ortodox', consideră protoiereul Vsevolod Ciaplin.

×
Subiecte în articol: externe