x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Plimbaţi din Haiti în Tahiti

Plimbaţi din Haiti în Tahiti

de Carmen Plesa    |    11 Feb 2010   •   00:00

Nu numai că au preluat o farsă şi au dat-o drept ştire serioasă, dar au mai şi înflorit-o... După ce gluma cu soldaţii români care în loc să ajungă în Haiti s-au trezit în Tahiti a fost dată ca informaţie reală de o televiziune columbiană, un radio din Argentina, o televiziune privată spaniolă şi două publicaţii online italiene au căzut în aceeaşi capcană.



"Zi îngrozitoare ieri pentru ministrul român al apărării, care a trebuit să explice de ce un contingent de soldaţi trimis în Haiti a debarcat în Tahiti"
New Notizie

Italienii de la ziarul online New Notizie nu s-au mulţumit doar să citeze jurnalul de ştiri sud-american, aşa cum au făcut colegii de la Virgilio, dar au mai şi înflorit-o, întărind cele scrise cu o fotografie cu militari români şi steagul României. "Zi îngrozitoare ieri pentru ministrul român al Apărării, care a trebuit să explice de ce un contingent de soldaţi trimis în Haiti, pentru a ajuta victimele cutremurului, a debarcat în Tahiti, cea mai mare insulă din Polinezia franceză, aflată la 9.000 km distanţă. Ştirea a fost difuzată iniţial de o televiziune columbiană, dar a fost preluată de întreaga presă internaţională, mai ales că pe Youtube circulau deja diverse filme care arătau gafa soldaţilor români. Jurnaliştii locali au declarat că populaţia a fost şocată, dar s-a şi distrat pe seama sosirii contingentului de infanterie", a scris News Notizie.

×
Subiecte în articol: externe