x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Summit SUA - UE la începutul lunii noiembrie

Summit SUA - UE la începutul lunii noiembrie

17 Oct 2009   •   00:00

Preşedintele SUA, Barack Obama, organizează un dialog cu liderii Uniunii Europene care va avea ca repere problemele Afganistanului, Pakistanului, Iranului şi situaţiei economice. Conform anunţului făcut de casa Albă, summitul este programat începând cu 3 noiembrie.



Barack Obama şi vicepreşedintele SUA, Joe Binden, îi vor aştepta la acea dată pe premierul suedez Frederik Reinfeldt, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, pe preşedinte CE Jose Manuel Barroso şi pe şeful diplomaţiei europene, Javier Solana. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs a anunţat într-un comunicat că summitul se va înscrie în linia reuniunii la vârf SUA-UE de la Praga, din luna aprilie. Pe agendă vor figura în special schimbarea climatică, economia, Afganistanul, Pakistanul şi Iranul.


În 4 noiembrie, secretarul de stat american Hillary Clinton se va întâlni cu responsabili UE la Departamentul de Stat. "Uniunea Europeană şi Statele Unite se bucură de relaţii puternice şi sunt unite în lume pentru a promova pacea, prosperitatea şi libertăţile democratice", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

×
Subiecte în articol: externe