x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina acuză România de dumping pe canalul Sulina

Ucraina acuză România de dumping pe canalul Sulina

10 Sep 2010   •   00:00

Ministerul ucrainean al Transporturilor şi Comunicaţiilor a solicitat joi Ministerului de Externe al Ucrainei să ceară României explicaţii privind fundamentarea economică a reducerii tarifelor de tranzitare a canalului Sulina.



'România a implementat o reducere artificială a tarifelor ei pentru traversarea canalului Sulina pe calea schimbării raportării tarifului de la moneda euro la dolar. În acest sens, Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor a cerut Ministerului de Externe, prin reprezentantul său permanent în Comisia Dunării, să ceară părţii române explicaţii în legătură cu fundamentarea economică a schimbării procedeului de tarifare', specifică serviciul de presă al Ministerului Transporturilor de la Kiev.

În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Belgrad, potrivit acestuia, astfel de modificări trebuie să urmeze un traseu stabilit.

De asemenea, Ministerul ucrainean al Justiţiei urmează să clarifice dacă ţările membre ale UE pot să schimbe după 'bunul plac' moneda la care se raportează taxele.

În luna iulie, premierul Mykola Azarov a cerut Comisiei Europene să examineze decizia României privind lărgirea Deltei Dunării, aminteşte Interfax-Ukraina, citată de Agerpres.

×
Subiecte în articol: externe