x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un copil a strâns 60 de mii de euro pentru Haiti!

Un copil a strâns 60 de mii de euro pentru Haiti!

25 Ian 2010   •   00:00

Un copil britanic a reuşit să strângă într-o singură zi 50.000 de lire sterline /57.000 de euro, sau 80.500 de dolari/ în beneficiul supravieţuitorilor seismului din Republica Haiti. Puştiul britanic a reuşit acest lucru în cursul unei călătorii cu bicicleta prin Londra, sub patronajul UNICEF, relatează AFP.



Charlie Simpson, plecat să strângă 500 de lire sterline în beneficiul UNICEF /Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii/ făcând o călătorie cu bicicleta pe o rază de opt kilometri în jurul unui parc aproape de casa lui din Londra, a îndemnat în cele din urmă sute de persoane să facă donaţii online pe Internet.

Charlie Simpson a decis să facă o călătorie pentru a colecta fonduri după ce a văzut imagini cu copiii haitieni scoşi de sub dărâmături. ''Cred că este într-adevăr trist să vezi asemenea imagini la televizor'', a afirmat copilul, citat de Agerpres.

Mama sa, Léonora, l-a ajutat să creeze un formular pentru eventuali donatori şi documentul, care a circulat rapid pe Internet, a permis colectarea unei sume neaşteptate într-o singură zi. Donaţiile trec prin site-ul ''JustGiving'', pe care chiar el l-a creat, şi ajung apoi la UNICEF.

La rândul său, UNICEF a afirmat că este pentru prima dată când se ajunge să se strângă o astfel de sumă doar într-o singură zi.

×
Subiecte în articol: externe