x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepreşedintele american a dezvăluie secretul propriului său ascunziş

Vicepreşedintele american a dezvăluie secretul propriului său ascunziş

de Sînziana Stancu    |    19 Mai 2009   •   00:00

Binecunoscut mai ales pentru gafele sale, Joe Biden s-a trezit divulgând o informaţie secretă despre superbuncărul destinat vicepreşedinţilor americani în exerciţiu.



Potrivit unui raport citat de Fox News, în timp ce participa la un dineu al Gridiron Club, în Washington - un eveniment anual menit să îi aducă mai aproape pe politicieni de elita presei ­ vicepreşedintele american Joe Biden s-a confesat comesenilor săi despre existenţa unui buncăr secret, situat sub Observatorul Naval al SUA, unde vicepreşedinţii americani în exerciţiu se pot adăposti în caz de pericol, cum ar fi atacurile teroriste ca acelea de la 11 septembrie 2001, din New York şi Washington.  

Biden a povestit cum "un tânăr ofiţer de marină" l-a însoţit ca ghid în turul pe care l-a făcut noii sale reşedinţe de vicepreşedinte, situate în clădirea Observatorului, arătându-i şi "ascunzătoarea, aflată în spatele unei uşi masive de oţel, securizată cu o încuietoare sofisticată, ce duce către un culoar îngust, în zidurile căruia sunt montate rafturi ticsite de echipamente de comunicaţii".

DATĂ LA ÎNTORS
Faţă de dezvăluirile făcute de presă despre gafa sa, vicepreşedintele american a dat-o imediat la întors. Biroul său de presă a emis un comunicat în care se precizează că Biden nu s-a referit, de fapt, la buncărul viceprezidenţial. "Ceea ce a descris vicepreşedintele Biden nu era, aşa cum au sugerat unii ziarişti, o ascunzătoare subterană, ci unul dintre spaţiile de lucru din reşedinţa sa, pe care vicepreşedintele şi colaboratorii săi o folosesc frecvent", se arată în comunicatul vicepreşedintelui american. "Acest spaţiu a fost transformat de altfel în cameră pentru oaspeţi de către soţii Biden, după ce s-au mutat în reşedinţă. Nu este vorba despre nici un fel de dezvăluire de informaţii secrete", se mai precizează în comunicat.

În decembrie 2002, vecinii s-au plâns de zgomotul puternic pe care îl făceau lucrările de amenajare, în secret, a buncărului destinat refugiului destinat vicepreşedinţilor americani în exerciţiu la Observatorul Naval, care a devenit reşedinţa lor permanentă începând din 1974. Pentru a nu se afla prea multe despre aceste tansformări, lucrările au fost terminate într-un timp foarte scurt.

×
Subiecte în articol: externe