x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film 9-17 iunie: retrospectivă TIFF, la Bucureşti

9-17 iunie: retrospectivă TIFF, la Bucureşti

09 Iun 2010   •   00:00

Pelicule care au rulat la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vor fi prezentate, în cadrul unei retrospective, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), în Capitală, între 9 şi 17 iunie.



Printre filmele prezentate la retrospectiva TIFF 2010 de la NCRR este inclus titlul "În ziua de Crăciun/ Navidad", în regia lui Sebastian Campos (Sebastian Lelio), (Chile/ Franţa 2009) câştigător al premiului FIPRESCI la ediţia din acest an a evenimentului, peliculă care a fost premiată şi la Cannes în 2009. Sebastian Lelio este şi deţinătorul Trofeului Transilvania din 2007, cu filmul său "La Sagrada Familia", şi a fost membru în juriul TIFF 2008. Filmul său va fi proiectat la 14 iunie, în aer liber.

Un alt film care va fi prezentat la cinematograful de la Muzeul Ţăranului este "Graşii/ Gordos", de Daniel Sanchez Arevalo (Spania 2009), câştigător al premiului publicului - TIFF 2010, căruia i se alătură filmul rusesc "Zaza", de Andrei Silkin, care a încheiat seria proiecţiilor TIFF de anul acesta. Printre peliculele care vor rula în restrospectiva TIFF se mai numără "Aplauze/ Applaus", de Martin Zandvliet, (Danemarca 2009), "Scrisori către părintele Iacob/ Postia pappi Jaaakobille", de Klaus Härö (Finlanda 2009), şi "Huacho", de Alejandro Fernández Almendras (Chile/ Franţa/ Germania).

×
Subiecte în articol: film