x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Ceva bun de la viaţă", drama lui Piţa

"Ceva bun de la viaţă", drama lui Piţa

de Oana-Maria Baltoc    |    22 Apr 2010   •   00:00
"Ceva bun de la viaţă", drama lui Piţa

Regizorul Dan Piţa turnează al treilea proiect cinematografic în colaborare cu MediaPro Pictures, după "Second Hand" (2005) şi "Femeia visurilor"(2005).



Filmările la pelicula "Ceva bun de la viaţă" au debutat la halda de steril din Hunedoara şi vor dura 7 săptămâni (printre locaţiile alese numărându-se şi Deva, Vulcan, Aninoasa, Petrila, Petroşani). Lansarea filmului este programată pentru anul viitor. Scenariul vorbeşte despre viaţă, prietenie, dragoste, visuri, greutăţi, împliniri, speranţă. Doi prieteni crescuţi la casa de copii, Mateo şi Ginel, îşi caută un rost în viaţă în haosul tranziţiei postdecembriste.

Acceptă munca în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află, descoperind treptat oamenii, banii şi iubirea. Distribuţia e formată în majoritate de actori debutanţi pe care Piţa este gata să parieze. Corneliu Ulici (fost component al trupei Bliss) şi Dragoş Dumitru îi interpretează pe cei doi prieteni, în timp ce Anastasia Dumitrescu şi Adelaida Perjoiu dau viaţă rolurilor feminine, Caroline şi Gina. Scenariul fimului este scris de Răzvan Popescu în colaborare cu Alex Molico, fiind câştigător al concursului CNC în 2007.

×
Subiecte în articol: film