x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Kinodiseea cu Andi Vasluianu şi Florin Şerban

Kinodiseea cu Andi Vasluianu şi Florin Şerban

20 Sep 2010   •   00:00

Regizorul Florin Şerban şi actorul Andi Vasluianu vor coordona atelierele de regie, respectiv actorie organizate în cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi - Kinodiseea, care va avea loc în Capitală între 24-30 septembrie.

Astfel, coordonatorul atelierului de regie pentru adolescenţi va fi regizorul Florin Şerban, câştigător al premiilor Ursul de Argint şi Alfred Bauer la ediţia din 2010 a Festivalului de la Berlin pentru filmul "Eu, când vreau să fluier, fluier", în vreme ce actorul Andi Vasluianu va coordona atelierul de actorie dedicat adolescenţilor. Atelierele de actorie pentru copii vor fi coordonate de actorii Laurenţiu Bănescu şi Maria Nicola. De asemenea, Ariana Pendiuc va susţine un curs despre tehnicile actoriei, în vreme ce copiii şi adolescenţii preocupaţi de creaţie vestimentară au ocazia să se înscrie la atelierele de costume, coordonate de Daniela Diaconescu, costumaţiile realizate de participanţi putând apoi fi etalate la Balul Mascat din închiderea evenimentului, la 30 septembrie.

Atelierul de efecte vizuale, susţinut de Alma Cazacu, va oferi celor mici ocazia de a înţelege bazele realizării unei animaţii, în timp ce Ionel Popa, coordonatorul atelierului de efecte speciale şi machiaj, le va explica modalităţile prin care se pot transforma în "vampiri" sau "zâne". Kinodiseea se va desfăşura la Muzeul Ţăranului Român, Cinema Gloria şi Sala Elvira Popescu, Librăria Cărtureşti şi Parcul Al.I. Cuza, fostul I.O.R. Programul evenimentelor poate fi descărcat de pe www.kinodiseea.ro.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă