x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lipscani TV, online, din Centrul Vechi

Lipscani TV, online, din Centrul Vechi

30 Iul 2010   •   00:00

Televiziunea online Lipscani TV, care va difuza reportaje estivale din zona istorică a Bucureştiului, realizate de un grup de tineri, va începe să emită pe internet vineri, 30 iulie, transmite Mediafax.



Proiectul postului de televiziune online este realizat de un grup de şapte tineri, fani ai Centrului Vechi din Capitală, coordonaţi de sociologul Alexandru Horia. Lipscani TV va difuza reportaje de pe străzile Lipscani, Şelari, Smârdan, Gabroveni, Covaci, Franceză şi Blănari, iar subiectul principal al emisiunilor va fi lumea teraselor şi localurilor care au transformat peste noapte Centrul Vechi într-un inedit spaţiu de entertainment agreat de tinerii Capitalei. Din grilă nu vor lipsi rubricile de comentarii despre simbolurile istorice ale zonei, "mitul lui Ţepeş", informaţiile despre tradiţionalele hanuri ale Bucureştiului vechi şi amintirile din perioada interbelică. Lipscani TV va realiza şi transmisiuni în direct de la anumite evenimente.

Noul post tv se adresează "lipscanezilor", care şi-au făcut un obicei din a se întâlni seara pe lângă ruinele Palatului Domnesc. Potrivit lui Alexandru Horia, Lipscani TV va funcţiona în prima lună în mod experimental, postul bazându-se în special pe "optimismul" şi aparatele de filmat, convenţionale sau neconvenţiale, ale voluntarilor.

×
Subiecte în articol: film