x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mar Nero, pe ecrane

Mar Nero, pe ecrane

de Sebastian S. Eduard    |    18 Sep 2010   •   00:00
Mar Nero, pe ecrane

Filmul "Mar Nero" (Marea Neagră), o coproducţie Italia-România-Franţa, a intrat în circuitul sălilor de cinema din România la doi ani de la premiera mondială. În acest prim-lungmetraj al regizorului italian Federico Bondi, povestea a fost inspirată din viaţa bunicii sale.

5924-131742-marnero894456l.jpgEste redată o imagine "personală şi autentică asupra relaţiilor ce se clădesc între italieni şi emigranţii români, altfel decât sunt acestea prezentate la ştiri", potrivit producătorilor. Distins la Festivalul de la Locarno cu trei premii, inclusiv pentru cel mai bun rol feminin (Ilaria Occhini) şi prezentat în aproape 70 de festivaluri din lume, filmul a avut "presă bună" în Italia, criticii şi jurnaliştii din peninsulă contribuind la menţinerea peliculei în cinematografe mai bine de un an, după cum spunea ambasadorul Italiei în România, Mario Cospito. Al doilea nume pe afiş, după Ilaria Occhini, este cel al tinerei actriţe din România Doroteea Petre. Împreună creează un cuplu scenic formidabil. Două femei - o italiancă şi o româncă -, aparent diferite, ajung la o relaţie de prietenie sinceră. Vedem aici ceea ce emigranţilor români le lipseşte: respectul. Filmul nu va aduce mari încasări, în urma intrărilor în sălile de cinema, fiind din categoria "Filme de artă", dar merită văzut.


Nou pe DVD
5924-131743-fivekillersakakillers.jpgUn cuplu...
După ce a fost lăsată cu ochii în soare de fostul iubit, Jen (Katherine Heigl) nu mai crede în dragoste. Este forţată să... plece în vacanţă cu părinţii. În luxoasa Riviera franceză îl întâlneşte pe Spencer Aimes (Ashton Kutcher), un tip pe cât de arătos, pe atât de amuzant... Ce mai, pare să fie rezolvarea tuturor problemelor ei. Deşi nimeni n-ar fi crezut, peste trei ani Spencer devine un soţ exemplar şi nimic nu pare să le tulbure viaţa liniştită din suburbie. Asta până în ziua în care Spencer sărbătoreşte 30 de ani şi gloanţele încep să şuiere în jurul lor.

5924-131744-thelosers.jpgThe Losers
O poveste explozivă despre trădare şi răzbunare, "The Losers" îi are în centrul acţiunii pe membrii unei unităţi de elită din Forţele Speciale. Trimisă în jungla boliviană într-o misiune de cercetare, echipa îşi dă seama cât de curând că a devenit pe neaşteptate ţinta unei acţiuni iniţiate din interior. Totul este opera unui individ extrem de periculos, cunoscut doar sub numele de Max. Folosindu-se abil de faptul că acum sunt consideraţi morţi, membrii echipei pornesc într-o acţiune riscantă sub acoperire, sperând să îşi reabiliteze numele...

×
Subiecte în articol: film