x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Musicology, scurtmetraje la Operă

Musicology, scurtmetraje la Operă

de Oana-Maria Baltoc    |    17 Mar 2010   •   00:00

Cele mai premiate şi mai "musicale" scurtmetraje urcă pe scena Operei Naţionale Bucureşti la 27 martie, de la 22:00, împreună cu 50 de artişti ce vor interpreta live muzică clasică şi beaturi hip-hop.

În filme, muzica are de multe ori un rol principal. De aceea, ShortsUP şi Vodafone România aduc la Opera Naţională sunetele care fac filmele ceea ce sunt, uriaşe generatoare de emoţii, de întrebări şi uneori de răspunsuri. Scurtmetrajele din program se disting nu numai prin valoarea artistică validată de numeroase premii internaţionale, ci şi prin coloana sonoră, care joacă un rol principal. Proiectul Musicology va pune alături, pentru prima dată pe o scenă naţională, filme de scurtmetraj, o orchestră de muzică clasică şi artişti hip-hop. Este evenimentul în care artiştii "underground" poartă frac, iar instrumentiştii de la Operă tricouri cu smiley faces. Orchestra de muzică clasică va crea live coloana sonoră a primului SF din istorie, un scurtmetraj mut din 1902. Un alt scurtmetraj va fi povestit în lyrical hip-hop cu un cor de copii în background. Nu vor lipsi momentele de dans şi invitaţii speciali, care vor interacţiona cu publicul. "Pentru o seară, filmele de scurtmetraj vor fi staruri elegante ce vor păşi cu emoţie, pentru prima oară, pe scena Operei Naţionale, principala scenă lirică a ţării. Ne dorim să întărim astfel mesajul întregului proiect ShortsUP: filmele de scurtmetraj nu sunt doar prolog pentru lungmetraje, ci opere cinematografice cu valoare în sine, care merită întreaga atenţie", spune Răzvan Crişan, fondatorul Asociaţiei Oricum, organizatorul evenimentului.

Din programul Musicology mai fac parte: "Signs" (regia Patrick Hughes, Australia 2008), câştigător la Cannes Lions 2009, "L'homme sans tete" (Juan Solanas, Franţa 2003), marele câştigător la Cannes şi la premiile Cesar, şi "Sniffer" (Bobbie Peers, Norvegia 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards şi câştigător al Palme D'or în 2007. Biletele pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim, online sau din librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone. În limita locurilor rămase, se vor putea achiziţiona şi la intrare, în seara evenimentului. Preţul unui bilet este de 25 lei. Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 22:00.

×
Subiecte în articol: film