x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget ASUS U Bamboo, laptopul-desktop

ASUS U Bamboo, laptopul-desktop

de Alexandru Radescu    |    19 Iun 2010   •   00:00
ASUS U Bamboo, laptopul-desktop

Prezentat sub seaca etichetă "U53F", noul laptop din bambus de la ASUS intră fără îndoială în categoria laptop-desktop "office", un model de şi cu greutate. Şi asta poate părea paradoxal dacă ne gândim la detaliul "verde", acela al bambusului, dar să fim bine înţeleşi: preţiosul material se regăseşte în construcţia carcasei exterioare, a touchpad-ului şi a suportului pentru mâini.



Sunt dator cu nişte explicaţii: cum adică laptop-desktop şi de ce este puternic? Pragmatic şi matematic, cifrele vorbesc de la sine: noul procesor Intel i7 (2,67 GHz), chipset grafic NVIDIA GeForce 310M (VRAM 1GB), memorie 4GB RAM. Cu o greutate de aproape 3 kilograme (nu prea îţi vine să-l plimbi toată ziua într-o geantă), cu siguranţă că s-a renunţat cu premeditare la silueta unui laptop modern, mergând pe varianta: noul desktop mobil al managerului trendy-eco. Dar să nu pătrundem prea mult în zona life-style, pentru că riscăm să omitem alte detalii care îl poziţionează oarecum şi într-o avangardă. Nu mă refer atât la unitatea optică Blu-ray (încă nu e o îmbulzeală la acest tip de format nici măcar la manageri), cât la cele două port-uri USB 3.0 (viteze de zece ori mai mari comparativ cu standardul USB 2.0). Nu prea avem acum ce să conectăm la noul standard tehnologic, dar e bine să fim pregătiţi pentru viitor.

Noul U Bamboo are un ecran cu diagonală de 15,6 inci, iluminat prin tehnologie LED, economisind astfel energie. Display-ul este HD, dar pentru că ne-a obişnuit cu atâtea "mofturi", o rezoluţie de 1366x768 ne poate dezamăgi, aştepându-ne la un full HD, 1080p.
Şi pentru că managerul are şi el nevoie de momente de relaş la locul de muncă, iar internetul e plin de capcane, laptopul vine cu o cameră web însoţită de un software cu năstruşnice posibilităţi de editare.
Dacă am tot vorbit de noul Bamboo, să amintim că modelul anterior din bambus costa în jur de 1.700 de euro. Să finalizăm cu o veste bună de portofel: ASUS Bamboo U53F poate fi cumpărat la 4.400 de lei.

Casetă tehnică:
Ecran: LED, 15,6 inci (1.366 x 768)
CPU: i7 (2,67 GHz)
HDD: 500 GB
RAM: 4 GB
Port USB: 2 x 3.0/1 x 2.0
Unitate optică: Blu-ray
Chipset grafic: GeForce 310M/VRAM 1GB
Greutate: 2,77 Kg
Preţ: 4.400 lei

×
Subiecte în articol: gadget