x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Optimus, alias GT540, încă o încercare cu Android

LG Optimus, alias GT540, încă o încercare cu Android

16 Oct 2010   •   00:00
LG Optimus, alias GT540, încă o încercare cu Android

E clar, Androidul este la modă, toţi producătorii mizează pe sistemul de ope­rare open-source pentru a cuceri clientela. LG nu face excepţie, aşa că testează piaţa cu Optimus (GT540), un touchscreen cu Android versiunea 1.6 (care va primi un upgrade la 2.1).

Categoric GT540 nu face parte din categoria telefoanelor care să taie răsuflarea şi care să obţină titluri cu semne de exclamaţie în coadă. Din punctul de vedere al designului, nu iese cu nimic în evidenţă. Este ceea ce se poate numi un telefon normal, compact, care ţi se aşază bine în mână şi, din câte spune producătorul, un terminal dedicat celor care utilizează pentru prima dată telefoanele de acest tip. O precizare binevenită, căci pentru utilizatorii de HTC cu interfaţă Sense, de exemplu, utilizarea lui GT540 nu mai pare aşa de atractivă.

Carcasa este din plastic, finisările sunt undeva în categoria medie, pentru un utilizator entry-level, care nu pune mare preţ pe aspectul terminalului, dar vrea să fie în pas cu "moda". Aşa că Optimus are un manager de social-networking, de exemplu, integrând reţele precum Facebook şi Twitter. Ca la multe alte dispozitive cu sistemul Android, şi Optimus poate fi setat pentru a afişa mai multe ecrane (între trei şi şapte) cu cele mai utilizate aplicaţii, ştiri sau widget-uri preferate de posesor.

Optimus are integrată funcţia de reportofon, destul de importantă în anumite situaţii (sunetul are, parcă, o oarecare tentă metalică). GT540 este un quad-band GSM şi dual-band 3G (cu HSDPA), are un ecran de 3 inch, cu tehnologie rezistivă şi rezoluţie HVGA, accelerometru pentru autorotirea ecranului, Wi-Fi, receiver GPS, compas digital, cameră foto/video de 3 MP cu autofocus, Bluetooth şi radio FM stereo, cu RDS. Memoria internă este de numai 139 MB, dar terminalul dispune şi de un slot pentru card microSD (hot-swappable), suportând carduri cu o capacitate de până la 32 GB.  Mufa cablului de alimentare/transfer de date este una standard microUSB. Media player-ul permite utilizatorului să vizioneze clipuri video în format DivX şi Xvid, pentru care este necesară înre­gistrarea cu un cod care este furnizat de producător.

Telefonul vine cu o baterie Li-Ion de 1.500 mAh, are mufă de 3,5 mm pentru căşti, ceea ce nu te face dependent de un tip dedicat de hands-free. La capitolul dezavantaje  de notat lizibilitatea slabă la lumina soarelui, ceea ce nu este, din păcate, o noutate pentru telefoanele de ultimă generaţie. Optimus nu dispune de o a doua cameră pentru apeluri video şi, poate mai important, nu are suport Flash pentru web browser.

Caracteristici
● Dimensiuni: 109 x 54.5 x 12.9 mm
● Greutate: 115,5 g
● Ecran: rezoluţie  320 x 480, dimensiuni: 3 inch, HVGA,  262.000 de culori, TFT, tehnologie rezistivă
● Memorie: internă 139 MB, slot pentru card microSD de până la 32 GB
● Radio: Da, FM stereo cu RDS
● Sistem de operare: Android OS, versiunea 1.6, upgradabil la versiunea 2.1

×
Subiecte în articol: gadget