x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Echipamente de pardoseală

Echipamente de pardoseală

de Georgiana Teodorescu    |    04 Iul 2009   •   00:00
Echipamente de pardoseală

Într-o perioadă din an în care temperaturile sunt cele mai ridicate, prio­rităţile în ceea ce priveşte confortul locuinţei se schimbă de la estetic la funcţional. De aceea, prezentăm şi noi soluţiile care ni se par mai eficiente în problema tratării aerului din casă.

În ziua de azi, totul vine comprimat, cel mai bun exemplu fiind telefoanele cu cameră foto şi mp3 player, maşina de spălat cu uscător, frigiderul cu televizor încorporat şi lista poate continua la nesfârşit. Unele din aceste mixuri pot părea inutile, dar când vine vorba despre utilităţi, cum este cea a asigurării căldurii pe timp de iarnă, aerului rece pe timp de vară şi aerului proaspăt pe tot parcursul anului, atunci o unitate care să furnizeze toate acestea este binevenită.

Ventiloconvectoarele de pardoseală Clima Canal rezolvă toate aceste trei necesităţi, fiind caracterizate de dimensiuni reduse, putere reglabilă, consum redus de energie şi design elegant.

Confortul climatic asigurat este atins cu minimim de cost în ceea ce priveşte energia electrică, cu un sunet silenţios faţă de alte aparate de încălzit şi design care se adaptează oricărui tip de inte­rior, ventiloconvectorul fiind realizat din lemn, inox sau aluminiu.

Este recomandat pentru livinguri cu ferestre mari, clădiri de birouri, ma­gazine cu vitrine, showroom-uri, conservatoare, sere, holuri, chiar şi băi, dimensiunea compactă şi sistemul instalat "sub acoperire" în podea permiţând plasarea acestora în diferite spaţii, retrase sau la vedere.

ELEMENTE INOVATOARE
Pentru a putea ajunge la nivelul caloric maxim, au fost concepuţi şi relaţionaţi schimbătorul de căldură Low-H2O de înaltă tehnologie şi activatorul termic. Unitatea Clima Canal poate atinge temperaturi mari foarte rapid, dar poate să treacă la fel de rapid de la funcţia de încălzire la cea de răcire.  Încălzirea se realizează pe bază de curent electric, iar răcirea prin alimentarea cu apă refrigerată. Toate aceste procese se realizează la un nivel al zgomotului scăzut de numai 29 dbA.

Instalarea acestui obiect este facilă, prin împământarea casetei de protecţie în care este dispus şi prin 4 şuruburi de fixare. În momentul în care se toarnă şapa, păstraţi o casetă liberă pentru plasarea viitoarei centrale. Pentru pereţi puteţi să realizaţi un buzunar cu dimensiunile exacte, după amplasarea unităţii finisajele vor ascunde diferenţele, totul fiind aliniat perfect. Caseta este prevăzută de o ramă telescopică de ajustare de la 8 cm la 13 cm.

DETALII TEHNICE
Echipamentul Clima Canal include caseta ermetică dotată cu benzi de racordare pentru montarea în şapă, precum şi patru orificii pentru racordarea hidraulică şi la cabluri electrice, fiind extrem de importante pentru func­ţionarea unităţii.

 

Acest echipament mai conţine rama telescopică de extindere de la 8 până la 13 cm în adâncime, schimbătorul de căldură Low H2O (din cupru pur, roşu) cu ventil de aerisire inclus, presiune de probă şi de lucru, sistem de protecţie împotriva deteriorării şi acumulării de praf, ventilatoare tangenţiale, sileţioase, cu viteză reglabilă, mască de protecţie detaşabilă pentru fiecare ventilator cu filtru de aer integrat, conducte interne de electricitate, iar la suprafaţă grilă de pardoseală.

Ventiloconvectoarele pot fi achiziţioanate individual sau cuplat, până la patru module, cu dimensiuni variabile între 57 x 17 cm şi 177 x 17 cm, având o înălţime standard de 8,5 cm.

TREI ÎN UNU
Probabil vă întrebaţi cum reuşeşte un singur aparat să efectueze toate cele trei funcţii: încălzire, răcire, ventilare? Răspunsul este simplu, după ani de experienţă în domeniu, a fost lansat acest mic dispozitiv care are încorporat în sistemul său toate cele trei funcţii.

Cronotermostatul digital sau manual Jaga sau Jaga Denfoss permite selectarea programului şi reglarea temperaturilor. Pentru eficacitate, dar şi preţ estimativ, trebuie să calculaţi dimensiunea camerei în care va fi încastrată unitatea, destinaţia încăperii, precum şi puterea unităţii de încăl­zire/răcire. Este posibil ca necesarul să depăşească capacitatea unui singur element şi să fie nevoie de achiziţia mai multor unităţi.

Pentru calcule personalizate, dar şi pentru alte soluţii de încălzire accesaţi site-ul www.radiatoare-decorative.ro sau vizitaţi show-room-ul Decorad Industrie.

 

Sfat
Pentru a programa tempe­ra­tura optimă de încălzire şi răcire a aerului din cameră, există un program manual de selecţie pe care îl puteţi utiliza şi pentru programarea duratei de funcţio­na­re. Nu este recomandat să poziţionaţi dea­supra aces­­tui aparat mobilier ţesă­turi, materiale uşor perisabi­le, pentru a elimina eventualele incidente. Pentru un randament maxim nu acoperiţi grila şi nu des­chideţi feres­tre sau diferite alte aparate de ventilare, aerisire, încăl­zire. Garanţia pentru aceste unităţi este de doi ani. Preţul este variabil, în funcţie de puterea de încălzire/ răcire şi dimensiuni.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta