x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Germania recomandă evitarea folosirii browser-ului Internet Explorer

Germania recomandă evitarea folosirii browser-ului Internet Explorer

18 Ian 2010   •   00:00
Germania recomandă evitarea folosirii browser-ului Internet Explorer

Autorităţile germane recomandă utilizatorilor de Internet să nu mai folosească browserul Microsoft, după ce lacunele de securitate ale software-ului au permis atacuri împotriva Google şi a altor companii, venite din partea hackerilor din China.



Microsoft a respins, însă, avertismentul autorităţilor germane, apreciind că este exagerat, şi încearcă să convingă utilizatorii că ameninţarea securităţii este scăzută, scrie The Telegraph, citat de dailybusiness.ro. Biroul german apreciază însă că atacurile realizate de către hackeri "nu pot fi prevenite complet" chiar şi în cazul în care utilizatorii folosesc browser-ul în "safety mode".

"Acestea nu au fost atacuri împotriva utilizatorilor în general", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft din Germania, adăugând că atacurile împotriva Google au fost lansate de persoane care aveau o anumită ţintă.

Microsoft a admis săptămâna trecută că browser-ul său a fost "veriga slabă" în cadrul atacurilor care au vizat conturile de mail ale activiştilor pentru drepturile omului din China. După acest atac, Google a ameninţat că îşi va închide operaţiunile din China.

×
Subiecte în articol: internet