x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Anchete antitrust împotriva IBM

Anchete antitrust împotriva IBM

26 Iul 2010   •   00:00

Comisia Europeană a lansat azi două investigaţii antitrust împotriva IBM, suspectând că grupul a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţa serverelor.



Una dintre investigaţii a fost lansată în urma reclamaţiilor furnizorilor de software T3 şi Turbo Hercules faţă de practicile IBM referitoare la legătura dintre hardurile pentru servere şi sistemele de operare livrate de companie, conform Reuters.
A doua investigaţie, deschisă la iniţiativa Comisiei, este legată de un posibil comportament discriminatoriu faţă de alţi furnizori de servicii de întreţinere a serverelor.

"Comisia este îngrijorată că IBM ar putea să se fi angajat în practici anticoncurenţiale, în special prin restricţionarea sau întârzierea accesului la piese de schimb, în condiţiile în care este singurul furnizor al acestora", se arată într-un comunicat al CE.

În 2009 au fost cheltuite 8,5 miliarde de euro la nivel mondial şi trei miliarde de euro în spaţiul economic european pentru noi servere şi sisteme de operare destinate acestor computere.

×
Subiecte în articol: IT