x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţii româneşti în Ovi Store

Aplicaţii româneşti în Ovi Store

de Alexandru Radescu    |    23 Sep 2010   •   00:00

17 dezvoltatori români s-au înscris în concursul de aplicaţii Calling All Innovators România, dedicat "universului" Ovi. Cei trei câştigători au fost recompensaţi cu premii totale de 10.000 de euro, aplicaţiile fiind disponibile spre descărcare la Nokia Ovi Store.

Ediţia globală din acest an a competiţiei Calling All Innovators a strâns 1.500 de dezvoltatori, din România participând 17 dezvoltatori (din 10 oraşe). Aplicaţiile câştigătoare sunt SpeedTraps (Arobs - 6.000 de euro), Car Black Box (Adrian Stezar - 3.000 de euro), QsWallet (Răzvan Grigoroiu - 1.000 de euro).

"SpeedTraps" este o aplicaţie care facilitează existenţa unei comunităţi de şoferi la nivel naţional, dornici să contribuie la anunţarea evenimentelor din trafic. Soluţia "SpeedTraps" este gratuită şi se poate instala atât pe smartphone Nokia, cât şi pe iPhone sau smartphone cu SO Android.

Cu "Car Black Box", odată instalată pe un terminal Nokia montat la bordul maşinii, telefonul  înregistrează imagini video şi, în caz de accident, trimite un mesaj la un număr predefinit cu coordonatele maşinii. Imaginile stocate pot ajuta stabilirea condiţiilor în care s-a petrecut accidentul.

"QsWallet" este o aplicaţie care te ajută să-ţi gestionezi situaţia financiară, contorizând toate cheltuielile. Dezvoltatorul aplicaţiei, Grigoroiu Răzvan, intenţionează să aducă mai multe facilităţi softului, acesta fiind acum la versiunea 1.0.

Aplicaţiille cele mai descărcate din Ovi Store România includ The Black, Zum Zum, High Speed 3D Lite, eBuddy şi aplicaţia Opera browser, a declarat azi Răzvan Petrescu, Country Manager Nokia România.

Ovi Store înregistrează în prezent aproximativ 1,7 milioane de descărcări pe zi. În trei luni, aplicaţia gratuită Ovi Maps a fost descărcată de peste 12 milioane de ori, iar numărul de conturi Ovi Mail depăşeşte astăzi 12 milioane.

×
Subiecte în articol: IT