x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cabliştii vor trece la televiziunea digitală în funcţie de solicitările abonaţilor

Cabliştii vor trece la televiziunea digitală în funcţie de solicitările abonaţilor

de Cristian Ionescu    |    14 Iul 2009   •   00:00

Cabliştii vor efectua tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală în funcţie de solicitările telespectatorilor care plătesc abonamentul la cablu, a declarat azi, Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu.



Potrivit lui Petric, televiziunile sunt primele care vor suferi impactul trecerii la digital. "Foarte multe dintre televiziunile româneşti au început să lanseze televiziuni de nişă, ale căror venituri vin nu numai din publicitate, ci şi din distribuţia prin cablu. În momentul digitalizării, veniturile vor veni exclusiv din publicitate, care, în condiţii de criză, merg în jos, nu în sus. Sunt deja operatori de cablu care fac această tranziţie la digital, deşi pentru noi nu este obligatorie. Noi vedem rezistenţa la tranziţie. Avem multe televizoare vechi, chiar şi televizoare alb-negru. Unul din factorii care ne menţin în joc este că suntem distribuiţi în analogic", a explicat Petric.

El a adăugat că operatorii de cablu aşteaptă să vadă în ce măsură autorităţile vor sprijini financiar acest proces de trecere de la televiziunea analogică la cea digitală. "Noi ne vom adapta strategia în funcţie de acea taxă lunară pe care o încasăm la ghişeu. Românul nu are foarte mare apetit să plătească suplimentar şi vrea un pachet de bază gras la un preţ mic", a explicat şeful ACC.

Potrivit lui Petric, dacă nu va fi finanţat de cineva din exterior, digitalul terestru "moare". "Singurul câştigător posibil al primelor două multiplexuri pe care vor fi retransmise primele televiziuni în sistem digital, este Radiocom, pentru că are deja reţea. Nu trebuie decât să înlocuiască emiţătoarele analogice de astăzi cu emiţătoare digitale".

×
Subiecte în articol: IT