x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Deutsche Telekom a redus previziunile privind profitul pe 2009

Deutsche Telekom a redus previziunile privind profitul pe 2009

de Cristian Ionescu    |    22 Apr 2009   •   00:00

Deutsche Telekom, cel mai mare grup european de telecomunicaţii, a redus, marţi, previziunile referitoare la profitul anului 2009 din operaţiunile de bază, ca efect al condiţiilor dificile din piaţă şi al concurenţei intense, iar acţiunile operatorului german au scăzut cu 11%.



Grupul, care deţine o participaţie de 25% la compania elenă OTE, prezentă în România prin Romtelecom, Cosmote şi Germanos, anticipează un declin de 2%-4% al profitului EBITDA (înainte de deducerea dobânzărilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării), de la 19,5 miliarde de euro în 2008, transmite Reuters.

Acţiunile Deutsche Telekom au coborât cu 11% în urma informaţiilor, iar la ora 13:18 GMT erau cotate în scădere cu 8,9%, la 8,9 euro pe unitate. "Informaţiile sunt dezamăgitoare", a declarat Theo Kitz, analist la compania Merck Finck. În primul trimestru, profitul EBITDA a urcat cu 3%, la 4,8 miliarde euro.

Datele arată că sectorul telecomunicaţiilor, considerat un domeniu sigur pentru investitori în perioade de criză, nu a rămas neafectat de recesiunea mondială. Deutsche Telekom concurează cu compania britanică Vodafone, operatorul spaniol Telefonica, France Telecom şi Telecom Italia.

×
Subiecte în articol: IT