x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MCSI vrea să dea o licenţă tv digitală unei entităţi a statului

MCSI vrea să dea o licenţă tv digitală unei entităţi a statului

20 Oct 2010   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor intenţionează să acorde unei entităţi controlate de stat una din cele două licenţe de televiziune digitală, care va fi operată de SN Radiocomunicaţii.



"Fără o licenţă de televiziune digitală, Radiocom va avea mari probleme în viitor. Practic, cu ajutorul viitoarei licenţe pe care o va opera, societatea nu va mai fi obligată să dea afară din personal cel puţin în următorii doi-trei ani, în condiţiile în care, în urma a două procese de audit, a reieşit că aproape 750 de salariaţi ar trebui disponibilizaţi", a declarat pentru Mediafax ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

El a adăugat că în cel mai scurt timp va fi reluat procesul de acordare a celor două licenţe, stopat în luna august.

"În actul normativ adoptat de Guvern în august, există un paragraf care spune că în termen de 45 de zile Executivul va emite o nouă hotărâre privind stabilirea calendarului de implementare a strategiei privind tranziţia de la televiziune analogică la cea digitală, aprobată prin HG 1.213/2009. Încă se află sub acest termen", a spus Vreme.

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii susţine tranziţia la televiziunea digitală terestră la nivelul anului 2013, şi nu 2015, aşa cum a stabilit Guvernul în luna august.

×
Subiecte în articol: IT