x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mobime.ro, o tentativă de comparator de tarife

Mobime.ro, o tentativă de comparator de tarife

de Alexandru Radescu    |    11 Iun 2010   •   00:00

În aşteptarea faimosului www.costtel.ro de la Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii, a apărut, dintr-o iniţiativă privată, comparatorul de tarife mobime.ro.

Teoretic, Mobime "evaluează peste un miliard de variante (combinaţii de operatori, abonamente, opţiuni şi eventual telefoane) pentru a alege cea mai ieftina variantă pentru utilizator." Din păcate, nu am reuşit să obţinem vreun rezultat concludent din comparator, poate şi pentru că încă este în faza "beta".

Proprietar al Mobime.ro este Răzvan Bâgiu, cel care deţine şi compania IT&C CS Vision. Potrivit lui Bâgiu, portalul afişează în acest moment preţurile pentru 450 de telefoane, 235 de abonamente (Orange, Vodafone, Cosmote) şi 280 de opţiuni.

Comparatorul ar trebui să afișeze primele 20 cele mai ieftine opțiuni ținând cont de profilul de comunicare introdus (telefon, număr de minute, trafic Internet, etc). În plus, există opțiunea afișării „cea mai sigură variantă" care recomandă oferta cu cele mai mic cost total, dacă va crește consumul cu 10% față de cel solicitat.

Ideea "costtel.ro" aparţine fostului preşedinte al ANCOM, Liviu Nistoran, un proiect primit cu neîncredere de către operatori.

În orice caz, din luna octombrie a anului trecut, proiectul zace la Ministerul Comunicaţiilor, după cum ne-au informat reprezentanţi ai ANCOM. Intenţia ANCOM-ului era de a primi aprobarea pentru cererea de fonduri europene în punearea în aplicare a acestui comparator de tarife.

×
Subiecte în articol: redactie