x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Panasonic: 10 modele de camere foto pentru România

Panasonic: 10 modele de camere foto pentru România

de Alexandru Radescu    |    16 Apr 2009   •   00:00
Panasonic: 10 modele de camere foto pentru România

Panasonic a prezentat ieri 10 modele de camere foto compacte care vor fi disponibile pe piaţa românească la începutul lunii mai.

Vârful de gamă este TZ7, prima cameră digitală din lume care a folosit tehnologia AVCHD Lite: asigură imagini video în calitate High Defintion şi dublează durata înregistrărilor video în format HD, comparativ cu cele în format Motion JPEG.

Camera dispune de o rezoluţie de 10.1MP, lentile ultra-wide-angle de 25 mm, zoom optic 12x. O altă caracteristică este funcţia Face Recognition. Aceasta " recunoaşte" chipurile fotografiate sau filmate anterior şi setează automat focusul asupra lor.

FT1- REZISTENŢĂ LA ŞOCURI
FT1 (foto) este o cameră rezistentă la şocuri (cădere de la 1,5m), infiltraţii cu apă (3m) sau praf şi este dotată cu tehnologie care permite filmare în format HD. Panasonic a prevăzut aparatul cu un înveliş suplimentar din cauciuc şi a protejat atât lentilele cât şi display-ul cu un sistem care amortizează şocurile cauzate de presiuni prea mari sau de orice tip de impact.

În interior, FT1 este prevăzută cu un strat de sticlă şi carbon care elimină pericolul infiltrării de lichide, nisip sau praf. Modelul este dotat cu lentile wide-angle LEICA DC VARIO-ELMAR de 28mm şi beneficiază de o rezoluţie de 12.1MP.

FX550-TACTIL
Modelul FX550 beneficiază de un zoom optic 5x, rezoluţie de 12MP şi funcţii precum Face Recognition, Optical Image Stabilizer sau Intelligent Exposure.

Inovaţia constă în interfaţa tactilă a display-ului cu o dimensiune de 3 inci. Panasonic aplică aici un sistem hibrid de funcţionare, îmbinând interfaţa touch screen cu modul convenţional de funcţionare. Setările de bază ale apartului pot fi direct controlate prin cursor, iar cele suplimentare precum balansul de alb sau temperatura de culoare, printr-o simplă atingerea a ecranului.

×
Subiecte în articol: IT