x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru iPhone mai avem de aşteptat

Pentru iPhone mai avem de aşteptat

de Alexandru Radescu    |    15 Mar 2008   •   00:00
Pentru iPhone mai avem de aşteptat
Sursa foto: Anoek De Groots/

Imediat după lansarea iPhone în Europa, în cursul anului trecut, s-au revărsat zvonuri legate de aducerea oficială a terminalului în România. Iată că ieri, presedintele France Telecom Didier Lombard a cam spulberat aşteptările de pe piaţa românească, cel puţin până la toamnă

Imediat după lansarea iPhone în Europa, în cursul anului trecut, s-au revărsat zvonuri legate de aducerea oficială a terminalului în România. Nu a scăpat nicio lună din intervalul decembrie-martie. Iată că ieri, presedintele France Telecom Didier Lombard(foto) a cam spulberat aşteptările de pe piaţa românească, cel puţin până la toamnă. Fireşte, acest lucru interesează doar pe cei care preferă un iPhone “curat”, cu softul nedereglat. Prezent în România pentru a sărbători pragul de 10 milioane de clienţi Orange (ceea ce poziţionează filiala românească pe poziţia a şasea în grupul cu prezenţe în 25 de ţări), Lombard a declarat că deciziile de lansare ale telefonului aparţin exclusiv celor de la Apple iar că Steve Jobs (CEO Apple) este destul de reticent cu pieţele de desfacere. Totuşi, preşedintele FT urmează să mai discute cu cei de la Apple peste câteva luni, unul din avantajele pieţei româneşti, pe lângă disponibilitatea tehnologiei EDGE, fiind şi acela că “avem utilizatori mai pasionaţi de tehnologie decât în multe ţări din Europa de Vest”. De asemenea, Lombard nu a ezitat să scoată din buzunar un iPhone arătându-se foarte mulţumit de terminal.

 

Prezent la eveniment, presedintele Orange România, Richard Moat, a declarat că operatorul intenţionează să participe la licitaţia pentru licenţă WiMAX iar până în prezent furnizează acest tip de servicii în 20 de oraşe. Moat a recunoscut că Orange şi Vodafone îşî împart antenele în 400 de locuri din ţară, acest lucru întâmplându-se şi în Spania sau Marea Britanie: “este o bună modalitate de reducere a cheltuielilor si o crestere a gradului de acoperire în anumite zone”. În ceea ce priveşte pe Cosmote, surse de pe piaţă spun că “se poată discuţii” pentru ca şi acesta să-şi împartă infrastructura cu alţi operatori.

 

Întrebat în legătură cu viitorul lui Moat la conducerea filialei româneşti, preşedintele France Telecom a spus că acesta poate ajunge chiar în board-ul FT, adăugând şi sloganul operatorului: “future’s bright for Moat”. Mandatul actualului CEO al Orange România expiră în toamnă, dar Lombard a evitat să dea un răspuns clar pe această temă.

×
Subiecte în articol: IT