x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Raport UPC România: cresc vânzările, scade numărul de abonaţi

Raport UPC România: cresc vânzările, scade numărul de abonaţi

04 Aug 2010   •   00:00

Veniturile UPC România au crescut în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul total al abonaţilor a scăzut cu 3,1%, reflectând condiţiile economice nefavorabile, dar şi incertitudinea şi dezechilibrele cauzate de măsurile de austeritate.



Astfel, numărul contractelor cu clienţii a scăzut la 1,589 de milioane la 30 iunie 2010, cu 54.400 mai puţini decât la finele primului trimestru, potrivit raportului companiei olandeze UPC Holding.

Veniturile UPC România au urcat însă cu 1% comparativ cu perioada aprilie-iunie din 2009, se arată într-un comunicat al UPC România.

Compania a pierdut clienţi pe segmentul de cablu analog, atât din cauza condiţiilor dificile de piaţă, cât şi ca urmare a promovării agresive a serviciilor de televiziune digitală şi HD. "Odată cu deprecierea nivelului de trai s-a putut observa şi o modificare a comportamentului românilor, tradusă prin renunţarea la anumite servicii (...) La nivel local s-a remarcat, de asemenea, şi migrarea anumitor clienţi spre operatori cu preţuri mai mici pentru un conţinut tv mai restrâns", a declarat directorul financiar al UPC România, Severina Pascu, în comunicatul transmis de companie.

UPC România avea la jumătatea acestui an 737.100 de clienţi pe serviciile de cablu analog, 254.000 pe cablu digital, 187.400 pe DTH (televiziune prin satelit), 263.500 pe internet, respectiv 147.400 pe telefonie.

Compania a înregistrat creşteri ale bazei de clienţi pe cablu digital, HD, internet şi telefonie faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit raportul financiar al Liberty Global, grupul american din care face parte UPC, veniturile UPC Broadband în România în dolari au scăzut în trimestrul al doilea la 39,3 milioane de euro, de la 41,5 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. În primul semestru, încasările au urcat uşor de la 81,3 milioane de dolari la 82,8 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: IT