x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Seful Sony-Ericsson din America de Nord demisionează

Seful Sony-Ericsson din America de Nord demisionează

de Alexandru Radescu    |    24 Mar 2009   •   00:00

Najmi Jarwala, preşedintele Sony Ericsson pe regiunea America de Nord (inclusiv SUA) si-a anuntat demisia, contractul încetând la sfârşitul acestei luni. Potrivit unui comunicat din partea companiei, vice-preşedintele Anders Runevad va prelua atribuţiile lui Najmi, până la desemnarea unui nou preşedinte.



Între timp se înmulţesc zvonurile privind retragerea Ericsson din acest joint-venture. Informaţiile conform cărora cei doi parteneri discută viitorul Sony Ericsson au apărut săptămâna trecută, când compania a avertizat că pierderile din primul trimestru vor depăşi previziunile.

Sony Ericsson s-a dezvoltat rapid în perioada 2005-2007, în baza cererii mari pentru telefoane cu opţiuni de muzică şi camere foto, dar interesul pentru astfel de aparate a scăzut în Europa, principala sa piaţă, în 2008. Unul din motive a fost chiar lipsa unor modele "inspirate", la această situaţie adăugându-se şi întârzierea lansării pe piaţă a modelului Xperia.

Tendinţa negativă s-a extins şi în alte regiuni, iar în trimestrul al patrulea volumul general al pieţei a început să se reducă.

Compania anticipează că livrările de telefoane din primul trimestru vor fi cu 40% sub cele din trimestrul precedent.

×
Subiecte în articol: IT