x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Strategia tranziţiei la televiziunea digitală, pe circuitul de avizare

Strategia tranziţiei la televiziunea digitală, pe circuitul de avizare

de Cristian Ionescu    |    14 Iul 2009   •   00:00

Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală va fi promovată de Guvern în această lună, a declarat Marius Fecioru, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.



"Strategia a fost semnată zilele trecute de minister şi se află pe circuitul de avizare. Sperăm să o putem promova la nivelul Guvernului în această lună. La acest moment suntem în faza de a aloca şase multiplexuri la nivel naţional, însa într-o primă fază, se vor aloca doar primele două. La momentul intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern, se va crea un grup de lucru, coordonat de MCSI, responsabil pentru repartizarea şi realizarea calendarului de încetare a emisiilor analogice terestre ", a adăugat Fecioru.

Un multiplex digital terestru este un grup de programe şi servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrică terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard, având acoperire naţională ori regională, prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvenţe radioelectrice.

Tranziţia la televiziunea digitală, care ar fi trebuit să debuteze la 1 august 2009, cu o licitaţie ANCOM pentru acordarea a două multiplexuri pe care urmau să fie retransmise posturile cu acoperire naţională, nu poate începe din cauza Senatului, care a amânat până în toamnă modificarea Legii audiovizualului.

"Ordonanţa a trecut de Comisia pentru mass-media a Senatului, însă am avut parte de o confuzie pe fondul conţinutului şi a importanţei, având ca rezultat respingerea Ordonanţei. De asemenea, au fost discuţii atât în cadrul comisiei cât şi în plen, legate de dublarea cuantumului amenzilor pentru posturile de televiziune, care încalcă regulile", a declarat reprezentantul Senatului.

Proiectul de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 181/2008 pentru modificarea Legii audiovizualului nu a intrat, pe 30 iunie, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a plenului Senatului, înainte de vacanţa parlamentară, fiind amânat pentru sesiunea din toamnă.

×
Subiecte în articol: IT