x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Olimpic român, la bătaie cu pensionarii!

Olimpic român, la bătaie cu pensionarii!

de Sorin Anghel    |    19 Ian 2010   •   00:00
Olimpic român, la bătaie cu pensionarii!

Dragoş Staicu, cel care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver în proba de Coborâre, a fost învins luni de un schior în vârstă de 45 de ani. Românul a fost penultimul la antrenamentul oficial de la Caspoggio - Italia. În urma sa a venit marea speranţă a schiului austriac, "juniorul" Walter Mayerl, în vârstă de 71 de ani.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver de trei schiori. Edit Miklos va concura în probele de viteză, Ioan Nan va lua startul la Slalom, în vreme ce Dragoş Staicu va participa la Coborâre.


SURPRIZA LUI 2009!!!
Campion naţional la Slalom Uriaş, Staicu este unul dintre cei mai controversaţi schiori de la noi din ţară. Anul trecut a surprins pe toată lumea prin câştigarea titlului naţional. Marea lovitură a dat-o însă la Kope - Slovenia, acolo unde a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de Coborâre. Imediat a fost inclus în lotul olimpic antrenat de Florin Cristea şi a participat la toate cantonamentele care au avut loc în Poiana Braşov şi în Austria. Din păcate, predeleanul nu a reuşit să termine nici una dintre cursele la care a luat startul în prima jumătate a acestui sezon, gurile rele susţinând că Staicu nici măcar nu va avea curaj să concureze la Vancouver.


ATACUL PENSIONARILOR

Ceea ce s-a întâmplat luni, la Caspoggio - Italia, reprezintă umilinţa completă pentru lumea schiului alpin românesc. În cadrul antrenamentului oficial de Coborâre, Staicu s-a clasat pe locul 28, penultimul, având o întârziere de 14 secunde şi 40 de sutimi faţă de Igor Zakurdaev, din Kazahstan, câştigătorul cursei. Printre cei care au reuşit să-l învingă pe român s-a aflat şi francezul Stéfan Sazio, în vârstă de 45 de ani. "Cocoşul" a reuşit un timp mai bun cu 5 secunde şi 22 de sutimi decât cel înregistrat de Staicu. Pe ultimul loc, exact în spatele schiorului de la AS Schi Club Predeal, s-a clasat un alt "pensionar". Este vorba de austriacul Walter Mayerl, în vârstă de 71 de ani. Spectacol total!

×
Subiecte în articol: jurnalul de schi