x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii au reuşit să facă ouă contrafăcute!

Chinezii au reuşit să facă ouă contrafăcute!

02 Feb 2010   •   00:00
Chinezii au reuşit să facă ouă contrafăcute!

China, acest El Dorado al produselor contrafăcute, a mai scos pe piaţă o noutate. Este vorba despre banalul ou de găină, unul contrafăcut însă! În fond, ce-i trebuie chinezului pentru a falsifica un produs? Spaţiu şi nişte substanţe chimice! Plecând de la premisa că este mult mai ieftin să faci în laborator acest produs avicol, sby.ro susţine că asiaticii au pus la punct o metodă care produce rezultate. Efectul, însă...






Cum se falsifică un ou de găină?


Pasul 1: Nevoia de cele şapte ingrediente necesare pentru a realiza acest produs. Mai precis, este vorba despre carbonat de calciu, amidon, răşini, gelatină, aluminiu şi înca ceva chimicale.



Pasul 2: Se face un mulaj după un ou autentic….(se face mulajul atât la exterior cât şi la gălbenuş).
sby.ro


Pasul 3: “Oul” se introduce într-o soluţie “magică” care conţine parafină,carbonat de calciu şi alte chimicale “magice”.





ou fals
Cam aşa arată oul după aproximativ 2-3 ore, coaja este extrem de moale, dar ce contează…. cine se prinde??




În timpul prăjirii, oul artificial formează multe bule de aer, dar mulţi nu îşi dau seama, oul arată exact ca unul real şi, culmea, ar fi mai bun la gust. În fond de ce nu ar fi posibil? La câte e-uri conţine...



De ce fac chinezii ouă contrafăcute ? Simplu.  Costurile sunt foarte reduse: un ou artificial costă 0.55 yeni/kg, pe când ouale naturale costă 5.6 yeni/kg!

În China s-au raportat foarte multe cazuri de intoxicaţie alimentară şi chiar otravire. În 2001 s-au înregistrat peste 200 de decese înregistrate datorită suspiciunii de otrăvire din alimentaţie. Tot în 2001 peste 16.000 de oameni au fost intoxicaţi, cazurile s-au dublat de la an la an. În 2009 s-au înregistrat peste 55.000 de copii cu cazuri de îmbolnăviri după ce au consumat acelaşi tip de lapte. Patru dintre ei  au murit!

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă