x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fabio Briatore: În Formula 1, regula jocului trebuie să o facă echipele, nu FIA!

Fabio Briatore: În Formula 1, regula jocului trebuie să o facă echipele, nu FIA!

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Mai 2009   •   00:00
Fabio Briatore: În Formula 1, regula jocului trebuie să o facă echipele, nu FIA!

Patronul italian al echipei franceze de Formula 1 Renault, Fabio Briatore, a insistat, din nou, asupra necesităţii ca reglementările în Campionatul mondial al F1 să fie stabilite de echipele participante, şi nu de Consiliul mondial al Federaţiei internaţionale de automobilism. Briatore considerâ că Max Mosley, preşedintele FIA, a fost "excitat" în momentul în care a girat ultimele schimbări.



"Probabil a avut sprijinul unei mici formaţii şi s-a excitat", a spus Briatore pentru La Gazzetta dello sport şi Agerpres, încercând să explice în notă ironică (trimiţând la unele păţanii ale preşedintelui Mosley, filmat la o petrecere cu prostituate şi costume naziste) modificările pe care FIA încearcă să le impună. "Dar cu această formulă de campionat, pe care a votat-o Consiliul mondial, unele echipe vor fi avantajate în faţa altora. Nu este posibil, în acest mod imaginea şi mai ales valoarea celor care investesc în Formula 1 se va prăbuşi", a insistat italianul, adăugând că "un mondial în 1 viteze nu ar avea sens".

"Ştiut fiind că echipele fac Formula 1, Federaţia internaţională trebuie pur şi simplu să fie un arbitru. Dar regulile, noi trebuie să le scriem. Max (Mosley) nu poate să le impună nevorbind cu nimeni. Este un mod de lucru inacceptabil", a afirmat el. "FIA ne combină câte o noutate pe săptămână. Am trecut de la medalii la difuzoare, este imposibil să continuăm astfel, trebuie să protejăm munca salariaţilor noştri. Dar, noi, Ferrari şi ceilalţi, nu avem intenţia să rupem cu FIA. Vrem să fim implicaţi, să participăm, să păstrăm viitorul. Vom pune, însă, condiţii logice", iar ideea de a crea un alt campionat dacă regulile Formulei 1 rămân cele anunţate ultima oară "este o ipoteză pe care toţi o vrem îndepărtată", a comentat Briatore, după care şi-a exprimat speranţa că "Mosley şi oamenii săi se vor răzgândi".

Miercuri, Renault F1, după Ferrari, a afirmat că va părăsi Formula 1 la sfârşitul anului 2009, dacă acest dezacord va persista.

×
Subiecte în articol: sport