x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Profeţie mayaşă: Există viaţă şi după 2012

Profeţie mayaşă: Există viaţă şi după 2012

07 Iul 2010   •   00:00
Profeţie mayaşă: Există viaţă şi după 2012

În niciunul dintre cele 15.000 de texte provenite de la vechii mayaşi nu se menţionează că în anul 2012 se vor produce mari cataclisme, aşa cum s-a crezut iniţial. Directorul Arhivei Hieroglifice şi Iconografice Mayaşe, Carlos Pallan, a declarat că numai pe două simboluri găsite există "inscripţii" în care este amintit anul 2012, însă "numai ca sfârşit al unei perioade".



Pe baza acestui sfârşit de ciclu, profeţii moderni prevestesc că o gaură neagră din centrul galaxiei, în momentul alinierii cu Soarele, va rupe echilibrul, iar acesta din urmă va "arunca o mare cantitate de particule. Ca urmare, se va modifica axa magnetică a Pământului, iar consecinţele vor fi nefaste".

Omul de ştiinţă a precizat, într-un comunicat citat de Efe, că aceste versiuni apocaliptice îşi au originea în publicaţii esoterice din anii 70, în care era semnalat sfârşitul civilizaţiei umane în 2012, dată care coincide cu cel de-al 13-lea ciclu în calendarul mayaş - ce corespunde datei de 21 decembrie, calendar care nu evocă însă "sfârşitul lumii".

Pallan a explicat că "pentru vechii mayaşi timpul nu era ceva abstract, ci era format din cicluri, iar acestea erau câteodată atât de concrete, încât aveau nume şi se puteau personifica prin intermediul portretelor de fiinţe animate". De exemplu, ciclul de 400 de ani era reprezentat drept o pasăre mitologică.

×
Subiecte în articol: lumea