x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Ucigaşul Mihaelei Runceanu, la "Happy Hour"!

Ucigaşul Mihaelei Runceanu, la "Happy Hour"!

02 Oct 2009   •   00:00
Ucigaşul Mihaelei Runceanu, la "Happy Hour"!

Aşa cum circurile din vechime făceau bani expunând "femeia cu barbă", pitici sau alte diformităţi, televiziunile de azi caută ratingul cu tot felul de ciudăţenii. Şi, cum de "Senzuale" şi "Ciumace" s-a plictisit audienţa, cei de la Pro TV au venit cu noutatea: asasinul-vedetă! Dacă nu poţi ajunge pe sticlă prin talent, nu-i bai: ucizi pe cineva faimos şi, după ispăşirea pedepsei, ajungi în studio.

Toată tărăşania a fost anunţată şi prin PR, şi prin promo, cu surle şi trâmbiţe! "De miercuri, 30 septembrie, într-o serie de ediţii speciale ale show-ului lui Măruţă, criminalul Mihaelei Runceanu face primele dezvăluiri despre Mihaela Runceanu la «Happy Hour Special»". Dragi realizatori, voi vă auziţi ce spuneţi? "Criminalul Mihaelei Runceanu acceptă să vorbească în exclusivitate pentru «Happy Hour». După 20 de ani de la crima care a cutremurat Bucureştiul, cel condamnat la închisoare pentru uciderea cunoscutei artiste acordă primul său interviu reporterilor emisiunii de la Pro TV".

De la publicarea şi preluarea acestei veşti, internetul a luat foc. Sute de mesaje au fost postate pe toate site-urile posibile, afurisind, ca să nu zicem altfel, iniţiativa Pro TV. "Oare nu e suficient că destul pe toate posturile se aude numai de crime, ucideri, accidente cumplite, sinucideri, tâlhării? Cum e posibil să se difuzeze aşa ceva la «Happy Hour?», emisiune de divertisment, sau îl faceţi şi pe criminalul ăsta vedetă?"

E... MISIUNE CU PREMEDITARE
"Echipa de la Pro TV a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate" de la autorul crimei. "A acceptat să vorbească pentru prima dată despre evenimentele tragice de acum 20 de ani. Telespectatorii lui Măruţă pot urmări miercuri seară, de la 17:45, dar şi în ediţiile viitoare, cum arată acum autorul, la cei 41 de ani ai săi, unde trăieşte şi unde munceşte, vor afla ce are el de spus după 20 de ani de la teribila moarte a Mihaelei, dar şi detalii despre cum s-au cunoscut cei doi şi cât de apropiaţi au fost. Bărbatul a stat 17 ani în închisoare, iar acum răspunde unor întrebări rămase în urma crimei din noiembrie 1989."

Telespectatorii lui Măruţă, dintre care poate pierde o mare parte, acuză această iniţiativă de-a dreptul oribilă. Nu-i interesează nici cum arată, nici unde trăieşte, nici unde munceşte cel care a ucis-o pe Mihaela Runceanu şi nici ce are el de spus. Să-şi asculte propria conştiinţă ar fi fost suficient. Chiar dacă acum regretă fapta, pe Mihaela Runceanu n-o poate aduce nimeni înapoi. Moartea ei cine o plăteşte? A fost o viaţă de om curmată la 34 de ani!

SUB DEMINiTATEA UMANĂ
Cu această serie horror, Pro TV şi-a pus definitiv emblema de PR OTV! Căci iată ce le scriu cititorii pe pagina www.protv.ro, în dreptul acestei "ştiri" de mare senzaţie: "Este cumplit ceea ce se întâmplă... Măruţă, eşti josnic..., sunteţi lipsiţi de scrupule. Pentru rating sunteţi în stare de orice. Nu te gândeşti că faci un sacrilegiu aducând în prim-plan un criminal. Iar tu calci cu cinism pe sufletele celor ce au iubit-o şi o iubesc încă pe Mihaela. Subiectul te face mai potent? Mutaţi-vă la OTV... De fapt OTV, PRO TV tot una".

Într-un mesaj semnat "familia Runceanu", cineva scrie pe acelaşi site: "Faptul că faceţi O VEDETĂ TV din cel care ne-a răpit-o pe Mihaela şi care a curmat viaţa ei în culmea carierei şi a tinereţii este o dovadă a faptului că meseria voastră este una care calcă pe demnitatea umană. Condamnăm faptul că aţi făcut un documentar la Buzău despre Mihaela Runceanu fără să le spuneţi părinţilor îndureraţi că vor vedea la tv interviu cu cel care le-a ucis fiica".

Iar cineva care s-a semnat "telespectator" scrie: "Am citit comentariul familiei Runceanu. Măruţă, măi băiatule, tu mai eşti întreg, tu sau întreaga echipă de filmare? Chiar aţi avut tupeu grotesc de data asta să bateţi la uşa unei familii onorabile, să staţi de vorbă cu părinţii Mihaelei fără să le spuneţi că îl veţi avea ca invitat pe nenorocitul care i-a curmat viaţa? Cum aţi putut face un asemenea lucru, nu aveţi pic de respect faţă de o familie îndurerată, care şi-a pierdut unicul copil? Nu aveţi o umbră de simţ moral în voi, unde vă este educaţia? Măruţă, nu degeaba băieţii de la Cronică numesc emisiunea în batjocură «pipi hour»".

Dacă într-adevăr membrii familiei Runceanu n-au fost înştiinţaţi cu privire la conţinutul emisiunii, le sugerăm să sesizeze cât mai repede CNA, pentru a opri această mascaradă televizată.




HORROR HOUR
Să fie clar: nu mai puteţi prosti poporul cu televizorul. Mulţi şi-au dat seama că, sub pretextul rememorării Mihaelei Runceanu, echipa "Happy Hour" urmăreşte punctele de rating. Altfel n-ar fi amestecat imaginea artistei şi a părinţilor ei sfâşiaţi de durere cu declaraţiile ucigaşului. Chiar dacă ar avea remuşcări, nu folosesc la nimic.

"În ce hal am ajuns noi, ca popor, să invităm un criminal să ne aburească cu minciunile lui... iar voi, ca televiziune... după 20 de ani, vă amintiţi prin prisma unui criminal de Mihaela Runceanu? Totul este la voi comercial. Măruţă, acum pentru ce o faci? Nu o faci pentru OMUL MIHAELA RUNCEANU. O faci pentru audienţă. M-aş bucura teribil să nu ai parte de ea. Ruşine!" Se pare că lumea nu mai e atât de naivă şi nu mai înghite orice i se bagă pe gât.

Telespectatorii încep să discearnă ce este făcut cu bun-simţ şi deontologie şi o făcătură pentru rating. Pe motiv că "ne aducem aminte de Mihaela Runceanu" a fost adus la tv exact asasinul ei! Dacă n-ar fi fost promovat acest personaj, ci doar evocată artista, n-ar fi fost mare audienţa pe care mizează realizatorii.

Însă, internauţii exact asta au punctat: "Goana după audienţă v-a dezumanizat. Cât îmi doresc să nu se uite nimeni la emisiunea asta!". "E mai bine să nu vizionăm această emisiune. În memoria Mihaelei, nu urmăriţi această emisiune!", "Când începe emisiunea, trebuie să fim în faţa televiziunii şi să hulim asemenea realizator. Cine dă startul?", "Ar trebui să nu aibă nici un telespectator.", "Să boicotăm emisiunea!" "Măruţă, eşti oribil, din «Happy Hour» te-ai transformat în «Horror Hour». Ruşine! Lipsă de respect, josnic!", "Dacă voia să facă emisiuni în onoarea şi amintirea Mihaelei nu trebuia să-l facă vedetă. ... omagiul pentru Mihaela Runceanu este o idee bună, dar imediat să dai interviul cu cel care a ucis-o şi mai este şi liber este ceva tare infect. Cum s-or fi simţit părinţii ei?".

"Dacă o ţii tot aşa, Măruţă, nu vei mai avea audienţă", "De ce răsuciţi cuţitul în rana părinţilor? Nu vă gândiţi ce este în sufletul lor? Emisiunea lui Măruţă este absolut penibilă! Puteţi coborî mai jos de atât? Mă întreb...", "Măruţă, dacă vrei să faci emisiuni despre minunata Mihaela Runceanu, o faci difuzându-i melodiile şi chemând vedetele care au cunoscut-o, nu faci emisiune chemând un criminal care vorbeşte cu seninătate despre această crimă oribilă", comentează internauţii.

 

Dispariţie prematură
În această toamnă se împlinesc 20 de ani de la trecerea în nefiinţă a Mihaelei Runceanu. O crimă care a zguduit atunci întreaga ţară. O voce deosebită, o profesoară excepţională, fire deschisă şi optimistă, Mihaela Runceanu a fost omorâtă la 34 de ani, în plină ascensiune a carierei.

Tragica sa moarte i-a lăsat pe părinţii ei îndureraţi. Nicolae şi Elena Runceanu trăiesc acum într-o lume fără Mihaela, fără de care nu se pot obişnui. Au salvat tot ce se putea păstra din garsoniera ei din Mihai Bravu, au reaşezat lucrurile într-o cameră, în casa în care locuiesc, în Buzău. Dar golul din sufletul lor nu va putea fi umplut niciodată de nimeni şi de nimic.

 • Mişcarea de rezistenţă

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă