x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dragomir: "Pandurii - U Craiova se joacă"

Dragomir: "Pandurii - U Craiova se joacă"

10 Sep 2010   •   00:00

UPDATE. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a confirmat pentru agenţia Mediafax că gruparea Pandurii Târgu Jiu a ajuns la un acord cu FC Dinamo în privinţa datoriei de 500.000 de euro, iar partida cu Universitatea Craiova din etapa a 7-a se va disputa. "Cei de la Pandurii au ajuns la un acord cu Dinamo. Meciul Pandurii - Universitatea Craiova se joacă", a spus Dragomir.

Preşedintele grupării Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, vineri, la Sport.ro, că oficialii gorjeni au ajuns la un acord de principiu cu Dinamo în privinţa datoriei de 500.000 de euro către gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, din cauza căreia au fost sancţionaţi de LPF cu neprogramarea în Liga I.

"Avem o înţelegere de principiu cu Dinamo. Azi-noapte am negociat cu Dinamo, să vedem ce variante vor fi. Am găsit o anumită cale cu Dinamo, la 11 aseară a fost ultima noastră negociere. Dacă ne va respinge recursul, vedem cum ne eşalonăm ceea ce avem de dat, deşi noi avem o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe civile. Până când lucrurile se vor lămuri şi pe această cale am găsit această soluţie cu Dinamo şi sperăm să nu se mai întâmple să se câştige meciuri la masa verde. Asta e situaţia acum, vedem cum vom ieşi din ea", a declarat Condescu.

Şi craiovenii ştiu că partida se va juca. "Până la o decizie definitivă, noi am pregătit meciul cu Pandurii. Nu cred că echipa va fi afectată pentru că ne-am antrenat ca şi cum s-ar fi jucat, nu ne-am gândit că putem beneficia de aceste trei puncte şi nici nu ne convine, noi am obţinut rezultate numai pe teren. Din informaţiile noastre, sută la sută se va juca meciul. S-au înţeles cu Dinamo în privinţa datoriei şi se va rezolva", a zis preşedintele Silvian Cristescu la Sport.ro.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, joi, că formaţia Pandurii Târgu Jiu nu va fi programată la partida cu Universitatea Craiova, din etapa a VII-a a Ligii I, deoarece gruparea gorjeană nu şi-a achitat o datorie de 500.000 de euro către Dinamo. Clubul Pandurii a cerut Comisiei de Recurs a LPF suspendarea deciziei de neprogramare.

Litigiul dintre dintre cele două grupări datează din 2009, după ce "alb-roşii" au cerut să fie pusă în aplicare clauza din contractul de transfer al lui Ilie Iordache la formaţia din Târgu Jiu, conform căreia clubul gorjean se obligă să plătească bucureştenilor suma de un milion de euro dacă jucătorul este declarat liber de contract de la Pandurii.

Iordache a fost transferat definitiv în vara anului 2008 de la Dinamo la Pandurii, apoi a cerut să devină liber de contract, deoarece clubul gorjean nu i-a achitat toate drepturile financiare. Mijlocaşul a fost declarat liber în aprilie 2009 de către Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, iar Dinamo a cerut banii conform clauzei din contract.

Clubul Pandurii, care a plătit deja jumătate din sumă, a contestat decizia CAF de mai multe ori, chiar şi în instanţele civile.

Ilie Iordache a revenit în această vară la Târgu Jiu după ce se transferase, între timp, la AEK Atena.

×
Subiecte în articol: liga 1