x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Răsturnare spectaculoasă

Răsturnare spectaculoasă

de Dragos Stoica    |    16 Aug 2010   •   00:00
Răsturnare spectaculoasă
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Conduşi la pauză la zero, "câinii" au întors meciul în cea de-a doua repriză.



Rapid era să dea lovitura ieri seară pe terenul lui Dinamo, dar surpriza care se profila la pauză, când giuleştenii aveau două lungimi în faţa "alb-roşilor", s-a transformat într-o revenire spectaculoasă a elevilor lui Ioan Andone.

Nu întâmplător rapidiştii au condus la pauză atât de categoric. Încă acuzând şocul eliminării cu Hajduk Split, Dinamo s-a prezentat slab în primele 45 de minute, păcătuind mai ales pe fază defensivă, unde fiecare incursiune a adversarilor semăna panică.
După o ratare de avertisment, Herea a şarjat de două ori prin faţa unui Moţi abulic, reuşind o "dublă" pentru un neverosimil 0-2 la pauză.

Plecată la vestiare în huiduielile propriilor fani, Dinamo s-a întors altă echipă pe gazon. În timp ce Şumudică le-a cerut elevilor săi să facă pasul înapoi, pentru că altfel nu s-ar putea explica jocul de aşteptare în care au intrat giuleştenii de bună voie, "Ando" a mutat fabulos. L-a schimbat pe Andrei Cristea cu Liviu Ganea, iar ultimul i-a întors serviciul prin două goluri marcate în numai 16 minute, aducând egalitatea pe tabelă.

La 2-2, Dinamo a părut realmente dezlănţuită, în timp ce Rapid a fost incapabilă să reacţioneze, atât în iarbă, cât şi pe bancă. Cel de-al treilea gol a venit absolut logic, fără nici o curiozitate, după o fază în care atacanţii lui Dinamo au şutat de patru ori spre poarta lui Bornescu, care n-a mai avut replică la bijuteria lui Torje din minutul 65, care a trimis la vinclul colţului lung, din unghi.

Că tot români sunt şi ei, la 3-2 a venit rândul dinamoviştilor să facă pasul înapoi, dar aceştia au scăpat până la urmă basma curată, deşi le-a mai şuierat de vreo două ori glonţul pe la ureche. "Am revenit în cea de-a doua repriză, ceea ce dovedeşte spiritul de sacrificiu imprimat de Andone acestei echipe. După ce a egalat, Dinamo putea câştiga chiar şi mai clar decât cu 3-2", a spus la final administratorul-delegat al "câinilor", Cornel Dinu.


Dinamo - Rapid 3-2
Au marcat:
L. Ganea 51, 62, Torje 65 / Herea 13, 43

Dinamo: Naumovski - Homei, Moţi, Garat, Bazzi -  Kone (61 NDoye), Mărgăritescu - Torje, Ad. Cristea, An. Cristea (46 L. Ganea) - Niculae (80 Dănciulescu). Antrenor: Ioan Andone
Rapid:
Bornescu - R. Duarte, M. Antonio, M. Constantin, Ezequias - Herea (83 Veronesi), N. Grigore, Lazăr, Bozovici (66 Cassio) - Spadacio - Sburlea (78 Răduţă). Antrenor: Marius Şumudică
Arbitri:
Cristian Balaj

×
Subiecte în articol: liga i